Trouwambtenaren of Buitengewoon ambtenaren van de burgerlijke stand zijn aangesteld en beëdigd om huwelijken en partnerschappen te voltrekken. U kunt de hele huwelijksplechtigheid samen met de buitengewoon ambtenaar vormgeven, van de muziek en de toespraken tot het uitreiken van de ringen.

U kunt bij het in ondertrouw gaan een voorkeur uitspreken voor één van de trouwambtenaren. Enige tijd voor de bruiloft volgt dan een kennismakingsgesprek met de ambtenaar die het huwelijk zal voltrekken. Wij stellen ze alvast kort aan u voor:

Marianne Bruens

Afbeelding van trouwambtenaar Marianne Bruens

"Als buitengewoon ambtenaar van de Burgerlijke Stand sinds 1995 is het voor mij bij elk huwelijk opnieuw een uitdaging om mij in het bruidspaar in te leven. Daarbij is goed luisteren van belang, zodat ik de ceremonie zo nauwkeurig mogelijk op de wensen van de personen kan toepassen. Voor zover nodig ben ik in staat om in het Frans, Duits of Engels het huwelijk te voltrekken. Bovendien ben ik geïnteresseerd in en op de hoogte van andere culturen."


Saskia Klein

Afbeelding van trouwambtenaar Saskia Klein

“Bij mij staat voorop dat een bruidspaar na afloop blij is met de ceremonie; dat zij het gevoel hebben dat de toespraak hen op het lijf geschreven is. ”


Sandie Haleplioğlu-van Tiel

Afbeelding van trouwambtenaar Sandie Haleplioglu- van Tiel

"Bruidsparen trekken veel tijd én geld uit om van hun trouwdag de mooiste dag van hun leven maken. Een persoonlijke toespraak tijdens de huwelijksceremonie vind ik daarbij cruciaal. In een persoonlijk gesprek leer ik jullie graag beter kennen, zodat de toespraak jullie op het lijf geschreven is." 


Franca Hoogendoorn

Afbeelding van trouwambtenaar Franca Hoogendoorn

"Een goed gesprek, liefst in jullie eigen omgeving, en de mogelijkheid om tot op de dag van het huwelijk nog contact met je trouwambtenaar te hebben. Geruststellend toch?"


Kathy Korporaal-Huitema

Afbeelding van trouwabmteaar Kathy Korporaal-Huitema

"Trouwen is: je woord geven. Ik verdiep me in het jawoord dat jullie uitspreken op je trouwdag. Samen bereiden we jullie huwelijksceremonie voor.
Reik me je trouwpalet met wensen aan en ik schilder met jullie eigen woorden de huwelijksspeech."


Alfons van Leussen

afbeelding van trouwambtenaar Alfons van Leussen

"Hallo aanstaand bruidspaar, nu je gaat trouwen mag je ook een trouwambtenaar kiezen. Een klik hebben met elkaar is belangrijk, alsook met de ambtenaar. In het voorgesprek zal ik jullie verhaal aanhoren (input voor mijn toespraak) en proberen met al jullie wensen rekening te houden.
De ceremonie mag bij mij een feestje worden!"


Eelco Schippers

Afbeelding van trouwambtenaar Eelco_Schippers

"Gefeliciteerd! Jullie gaan trouwen. Nu nog een leuke trouwambtenaar kiezen... Ik wil jullie huwelijk graag voltrekken op een informele, ontspannen manier waarbij zeker ruimte is voor humor en emotie, maar vooral aangepast aan jullie wensen. Natuurlijk ben ik nieuwsgierig naar jullie verhalen, jullie eerste ontmoeting, (gezamenlijke) hobby’s en het huwelijksaanzoek. Zo zorg ik voor een persoonlijke speech!"