Gefeliciteerd, jullie gaan trouwen! Dat is niet zomaar wat. Als trouwambtenaar weet ik dat daar vaak een lange voorbereiding aan vooraf gaat. Geven we een groot feest, of houden we het klein en intiem? Waar gaan we dit doen en welke locatie kiezen we voor de trouwceremonie? Dat zijn allemaal vragen die jullie samen de revue laten passeren. Zo heb je ook een Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand nodig om het huwelijk te voltrekken.

Ik wil dat graag voor jullie doen. Uiteraard wil ik veel van jullie weten, maar het is natuurlijk ook belangrijk om te weten wie ik ben.

Mijn naam is Yvonne Woudenberg-Bliek. Ik ben getrouwd en heb 4 kinderen en 2 kleinkinderen, en woon in Schiedam. In mijn vrije tijd ga ik graag golfen en tennissen, maar rustig een boek lezen vind ik ook lekker. Binnen de gemeente Schiedam heb ik heel lang bij het Omgevingsloket in het Klant Contact Centrum gewerkt en aan de balie van burgerzaken.  Ik heb tijdens mijn werk ook als Ambtenaar van de Burgerlijke Stand veel huwelijken gesloten. De mensen kozen dan voor een korte ceremonie. Ondanks dat bij deze huwelijksvoltrekkingen de ceremonie kort was en er geen persoonlijk gesprek aan vooraf ging, vond ik het erg mooi om deze huwelijken te voltrekken en met zoveel verschillende mensen kennis te maken. Want ook een korte ceremonie is bijzonder.

Ik heb al eerder de rol van Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand vervuld. Nu ik vanaf juli 2019 niet meer werk, vind ik het leuk om die rol verder uit te breiden. Ik maak graag kennis met jullie en wil dan veel vragen stellen. Bijvoorbeeld wat jullie wensen zijn ten aanzien van de ceremonie. Wie staan er op de gastenlijst en mag ik deze mensen ook iets over jullie vragen. Wat voor muziek willen jullie horen of misschien helemaal geen muziek. Zijn er nog andere sprekers, zijn er nog mensen waar jullie die dag aan denken en die er niet meer zijn. Zo kan ik mezelf een beeld van jullie vormen.

Met dit alles in gedachten ga ik een mooi verhaal voor en over jullie schrijven. Serieus en ook met wat humor hier en daar. En dan ga ik het huwelijk officieel voltrekken.

Willen jullie niet trouwen maar wel een partnerschap laten vastleggen dan doe ik dit natuurlijk ook graag.

Zijn er op de dag zelf nog vragen of wijzigingen? Jullie kunnen mij altijd bellen.

Ik wens jullie een mooie dag en hoop dat jullie nog eens aan mij terug denken nadat ik het huwelijk of partnerschap heb bekrachtigd.