Hallo aanstaand bruidspaar,

Wat leuk dat jullie gaan trouwen. Daar komt ook vaak veel  geregel bij kijken. Zo ook het kiezen van een trouwambtenaar. Mijn naam is Alfons van Leussen en ik ben al een aantal jaartjes buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand voor de gemeente Schiedam. Dit is mijn bijbaan, naast projectleiderschap in de gemeente Brielle. Het is bijzonder mooi om een kijkje te krijgen in het leven van twee mensen die van elkaar houden en op het moment suprême zo’n belangrijke rol in te mogen nemen.

Ik ben een vrolijke jongen en voor mij is niets te gek. In een ceremonie probeer ik jullie verhaal op een leuke, betrokken en luchtige manier te vertellen. Hoogte punten daarin zijn natuurlijk jullie eerste ontmoeting en het huwelijksaanzoek. Tijdens het voorgesprek, meestal ’s avonds bij jullie thuis, hoor ik graag het gehele verhaal om daar mijn samenvatting van te kunnen maken.

Dan bespreken we ook de verschillende opties voor in de ceremonie. Denk aan wie de bruidegom of bruid weg geeft. Welke muziek wil je ten gehore brengen of neem je een eigen muzikant of band mee?  Wil je iemand anders, naast mij, het woord geven tijdens de ceremonie of gaan we allemaal in thema(kleding)? Of wil je enkel met zijn tweeën het ja-woord geven om daarna met het vliegtuig naar een zonnig oord te vertrekken? Binnen de perken zijn de mogelijkheden onbeperkt.

Het liefst voltrek ik een huwelijk in het Nederlands, maar ik kan ook stukjes in het Duits of Engels vertellen. Kortom van mij mag het jullie feestje worden, waarin ik jullie door de echt aan elkaar zal verbinden. 

Groetjes en graag tot ziens,
Alfons