Voorstellen…..

Daar gaat ie dan:

Franca Hoogendoorn-Bakker. Zoals de naam doet vermoeden: getrouwd en dat al erg lang. Een soort ervaringsdeskundige met twee volwassen zonen. Geboren, getogen en wonend in Schiedam. Ook al jarenlang in dienst van de gemeente Schiedam. Diverse afdelingen, verschillende disciplines, altijd met de dynamiek van contacten met burgers/instanties.  Het  voltrekken van kosteloze huwelijken als onderdeel van het takenpakket bij het Klant Contact Centrum maakte de trouwambtenaar in mij wakker. Ik wilde méér en kreeg toestemming om het “grotere” werk te gaan doen. Ruim 10 jaar geleden. De geboorte van mijn passie: huwelijken. De ultieme combinatie van mijn skills als het gaat om inleven en creativiteit met woorden. Geen paar is hetzelfde, geen ceremonie mag gelijk zijn aan een andere. Uitdaging en spanning zijn mijn trouwe vrienden.  Niet nodig te zeggen dat ik ieder verzoek als een ontzettend grote eer beschouw.

Overigens schrik ik niet terug voor een ceremonie geheel of gedeeltelijk in het Engels of Duits. Voor de Franse taal zou ik zeggen: à votre service, bienvenue maar gedeeltelijk heeft mijn préférence.  

Genoeg over mezelf. Belangrijker zijn jullie en jullie wensen voor de invulling van de ceremonie op jullie grote dag. In een persoonlijk gesprek –bij voorkeur bij jullie thuis- wil ik zoveel mogelijk van en over jullie te weten komen. Noem het nieuwsgierigheid of inzicht krijgen. Er komt van alles aan de orde. Sowieso is er volop ruimte om jullie vragen te beantwoorden en bijzonderheden te bespreken.  De inhoud en de sfeer van de ceremonie bepalen jullie voor een groot deel zelf. De informatie die ik tijdens het voorgesprek van jullie krijg zal in de speech worden verwerkt. Jezelf erin kunnen herkennen, jullie gezelschap blijven boeien, relaxt naar het JA-woord toegroeien op een manier die bij jullie past. Het is in het kort zoals ik het liefst een huwelijk voltrek.

Buiten de wettelijk vastgestelde elementen kan en mag er veel, niets moet. Mèt of zonder toga, ook dat bepalen jullie. Laat me vooral alles weten. En dat kan ook nà het voorgesprek. Tot op de dag van jullie huwelijk blijf ik bereikbaar voor aanvullende vragen, informatie, wijzigingen of bemoedigende woorden.

Nà jullie huwelijk hoor ik graag hoe jullie het hebben gevonden.

PS: Wat jullie keuze ook mag worden, boven alles wens ik jullie een geweldige trouwdag en een toekomst met veel geluk en gezondheid toe.