De gemeente geeft bewoners die hun eigen straatteam willen oprichten € 500,- subsidie per jaar. Hiermee kunt u als Schiedammer allerlei activiteiten organiseren met uw buren. Een goede buur is immers beter dan een verre vriend! Er zijn nu al tientallen Schiedamse straatteams actief. Samen fleuren ze hun straat op met hangende bakken, organiseren ze leuke kinderactiviteiten, zetten hun eigen Facebookpagina op of een Whatsapp-alert om elkaar snel te informeren bij verdachte situaties.

Een eigen straatteam?

Wilt u een straatteam oprichten? Neem dan contact op met uw wijkregisseur. De wijkregisseur neemt graag met u de plannen en mogelijkheden door.

Er zijn wat regels betreffende uitgaven straatteambudget Schiedam

Het straatteambudget is bedoeld om de saamhorigheid en de sociale cohesie van de hele straat te bevorderen.

 1. De straatactiviteiten moeten voor iedereen in de straat toegankelijk zijn. Daarom moeten de straatteamactiviteiten in de openbare ruimte plaatsvinden.
 2. Er mogen geen alcoholische dranken aangeschaft worden van het straatteambudget.
 3. Er mogen geen cadeaubonnen aangeschaft worden van het straatteambudget.
 4. Het kopen van attenties voor buren in de straat is alleen toegestaan bij ziekte of ander leed, tot een maximum van 20 euro per persoon. 
 5. Eten en drinken is toegestaan tot de helft van het jaarbudget, te weten tot een maximum van € 250,- (bijvoorbeeld voor organiseren van een straatbarbecue, kerstviering, straatfeest etc.)

Het financiële gedeelte

 • Elk jaar moet het straatteambudget afgerekend worden in de maand januari van het opvolgende jaar. 
 • Er moet een totaaloverzicht van de gemaakte kosten opgesteld worden, bijvoorbeeld in Excel of Word, met toevoeging van de bonnen. Dit kan per mail worden gestuurd naar secretariaat.wo@schiedam.nl.
 • Na afrekening ontvangt u een vaststellingsbrief van ons.
 • Het eventuele restantbedrag wordt teruggevorderd via een door ons toegestuurd betaalverzoek. Stuur geen contant geld mee in de afrekening.
 • Uitgaven boven het toegekende budget worden niet vergoed door ons.
 • Overgebleven straatteambudget, dat is toegekend voor een jaar, kan niet worden meegenomen naar een volgend jaar.
 • Bij het indienen van de afrekening, geeft u in de mail aan of u door wilt gaan met het straatteam of wilt stoppen voor het aankomende jaar. Bij doorgaan met het straatteam ontvangt u een beschikkingsbrief van ons.

 Bij vragen of twijfel over een aanschaf, neem dan contact op met secretariaat wijkontwikkeling of met uw wijkregisseur.

Wijkregisseurs in Schiedam

De wijkregisseurs en bijbehorende wijken: