Wijkregisseur Nieuwland

Hüseyin Kalyoncu is de wijkregisseur van de wijk Nieuwland. De wijkregisseur heeft nauw contact met bewoners, ondernemers, sociaal werkers, wijkondersteuningsteam, politie en de woningcorporatie. Hiermee is de wijkregisseur vaak het gezicht van de gemeente en eerste aanspreekpunt voor de wijk. De wijkregisseur kijkt welke behoeften er in een wijk zijn. Dit geeft hij of zij door aan de medewerkers en het bestuur van de gemeente. Zo worden deze behoeften zoveel mogelijk meegenomen  in de plannen en de uitvoering daarvan.

De wijkregisseur zorgt er dus voor dat Schiedammers mee kunnen denken over hun eigen wijk. Dat zoveel mogelijk Schiedammers participeren, oftewel meedoen en meedenken, is heel belangrijk voor de gemeente Schiedam.

"Hüseyin Kalyoncu"
Hüseyin Kalyoncu

Wijkoverleg

Vijf keer per jaar vindt er een wijkoverleg plaats. De wijkregisseur zit dit overleg voor en bespreekt de ontwikkelingen in de wijk met bewoners, ondernemers en wijkprofessionals. Het wijkoverleg is een openbare vergadering. Wilt u hier aan deelnemen, neem dan contact op met het secretariaat Wijkontwikkeling via de onderstaande contactgegevens.

De data voor 2024 zijn:

  • Donderdag 25 januari 2024
  • Donderdag 21 maart 2024
  • Donderdag 30 mei 2024
  • Donderdag 19 september 2024
  • Donderdag   7 november 2024

Wijkverslagen

Kunt u niet deelnemen aan het wijkoverleg, maar bent u wel benieuwd wat er besproken wordt: Wilt u een verslag opvragen, neem dan contact op met het secretariaat Wijkontwikkeling via de contactgegevens onderaan de pagina.

Wijkbudget

Heeft u een goed idee voor uw wijk? Dan kunt u hiervoor een financiële bijdrage krijgen uit het wijkbudget. Op vijf momenten in het jaar kunt u een aanvraag indienen. Een commissie van officieel door de gemeente benoemde bewoners uit uw wijk, de regiegroep genaamd, beoordeelt uw aanvragen. Hieronder de uiterlijke aanvraagdata:

  • 1 februari 2024 (uiterlijke beslisdatum 1 april 2024)
  • 1 april 2024 (uiterlijke beslisdatum 1 juni 2024)
  • 1 juni 2024 (uiterlijke beslisdatum 1 augustus 2024)
  • 1 september 2024 (uiterlijke beslisdatum 1 november 2024)
  • 1 november 2024 (uiterlijke beslisdatum 31 december 2024)

Subsidieregeling wijkbudgetten 2024

Bewonersondersteuning

De bewonersondersteuner is beschikbaar voor ondersteuning, spreekuren en doorverwijzingen op het gebied van wonen. Heeft u vragen? Neem contact op met de heer Henk van der Velden via het contactformulier.

Heeft u vragen?

Neem contact op met wijkregisseur Hüseyin Kalyoncu via het contactformulier.