Darius Spencer is de wijkregisseur van de wijk Nieuwland. De wijkregisseur heeft nauw contact met bewoners, ondernemers, sociaal werkers, wijkondersteuningsteam, politie en de woningcorporatie. Hiermee is de wijkregisseur vaak het gezicht van de gemeente en eerste aanspreekpunt voor de wijk. De wijkregisseur kijkt welke behoeften er in een wijk zijn. Dit geeft hij of zij door aan de medewerkers en het bestuur van de gemeente. Zo worden deze behoeften zoveel mogelijk meegenomen  in de plannen en de uitvoering daarvan. De wijkregisseur zorgt er dus voor dat Schiedammers mee kunnen denken over hun eigen wijk. Dat zoveel mogelijk Schiedammers participeren, oftewel meedoen en meedenken, is heel belangrijk voor de gemeente Schiedam.

Heeft u vragen?

Neem contact op met wijkregisseur Darius Spencer via het contactformulier.

""Wijkregisseur Darius Spencer

Wijkoverleg

Vijf keer per jaar vindt er een wijkoverleg plaats. De wijkregisseur zit dit overleg voor en bespreekt de ontwikkelingen in de wijk met bewoners, ondernemers en wijkprofessionals.

Het wijkoverleg is een openbare vergadering. Wilt u hier aan deelnemen, neem dan contact op met het secretariaat Wijkontwikkeling via de onderstaande contactgegevens.

De data voor 2023 zijn:

  • Donderdag 9 februari 2023
  • Donderdag 20 april 2023
  • Donderdag 29 juni 2023
  • Donderdag 19 oktober 2023
  • Donderdag 14 december 2023

Wijkverslagen

Kunt u niet deelnemen aan het wijkoverleg, maar bent u wel benieuwd wat er besproken wordt: Wilt u een verslag opvragen, neem dan contact op met het secretariaat Wijkontwikkeling via de contactgegevens onderaan de pagina.

Wijkbudget

Heeft u een goed idee voor uw wijk? Dan kunt u hiervoor een financiële bijdrage krijgen uit het wijkbudget. Op 5 momenten in het jaar kunt u een aanvraag indienen. Een commissie van officieel door de gemeente benoemde bewoners uit uw wijk, de regiegroep genaamd, beoordeelt uw aanvragen. Hieronder de vergaderdata van de regiegroep in dit jaar:           

  • 6 februari 2023 (uiterlijke aanvraagdatum 23 januari 2023)
  • 17 april 2023 (uiterlijke aanvraagdatum 3 april 2023)
  • 26 juni 2023 (uiterlijke aanvraagdatum 12 juni 2023)
  • 16 oktober 2023 (uiterlijke aanvraagdatum 2 oktober2023)
  • 11 december 2023 (uiterlijke aanvraagdatum 27 november 2023)

Bewonersondersteuning

De bewonersondersteuner is beschikbaar voor ondersteuning, spreekuren en doorverwijzingen op het gebied van wonen. Heeft u vragen? Neem contact op met de heer Henk van der Velden via het contactformulier.