21-06-2023 — 

Vandaag heeft wethouder Frans Hamerslag aan MDO De Poldervaart het goede nieuws verteld dat zij de winnaar zijn van een Tiny Forest buitenlokaal met procesbegeleiding. Tot vorige week konden Schiedamse scholen deelnemen aan een winactie om hun schoolplein te vergroenen.

Schiedam Waterklaar

Om Schiedam nog groener te maken, bestaat de stimuleringsregeling Schiedam Waterklaar. Schiedammers kunnen hiermee hun omgeving vergroenen. Scholen kregen tot vorige week de kans om de winactie hun motivatie voor een groenblauwe educatieve buitenruimte in te dienen, welke de afgelopen dagen door een onpartijdige jury beoordeeld zijn.

Uitreiking prijs

Intern begeleider/leerkracht Amber Lengkeek en directeur Gyselle van der Schoor krijgen volgende week woensdag de waardecheque voor een Tiny Forest aangeboden door VolkerWessels. Daarbij biedt de gemeente Schiedam de winnende school de procesbegeleiding aan, zodat de school rondom het ontwerp en aanleg hier zelf weinig omkijken naar heeft. De Poldervaart ziet graag hun grote schoolplein van 1200 m2 veranderen in een groenblauwe educatieve buitenruimte. Een plek om op te laden, leren, ontdekken én spelen.

Word ook waterklaar

Dankzij de stimuleringsregeling Schiedam Waterklaar kan iedereen een bijdrage én advies op maat krijgen. Onze afkoppeladviseur Alfred van 't Hoff komt graag bij u langs om de wensen en mogelijkheden in kaart te brengen. Bekijk hier de voorbeelden van andere Schiedammers die hun leefomgeving al Waterklaar hebben gemaakt.