Nieuws

Duik in het riool tijdens de Open Riooldag!

Duik in het riool tijdens de Open Riooldag!

15-10-2018 — 
Zaterdag 20 oktober opent het oudste rioolgemaal van Schiedam haar deuren voor publiek. Tijdens de Open Riooldag in het gemaal Marconi kunnen bezoekers een uniek kijkje achter de schermen krijgen. Op deze dag zijn er activiteiten in, rond en over het riool. De Open Riooldag wordt gehouden vanuit de campagne ‘Daarom niet in het riool!’.

Onderhoudswerkzaamheden fietsbruggen

Onderhoudswerkzaamheden fietsbruggen

10-10-2018 — 
De gemeente Schiedam is verantwoordelijk voor het onderhoud van de buitenruimte. Onderdeel daarvan zijn de diverse bruggen in de stad. Naast de grote bruggen over de Schie zijn er ook veel kleine fietsbruggen. Fietsbruggen die voor de wijken belangrijk zijn als verbinding en doorgaande fietsroute. Binnenkort wordt aan de 4 bruggen over de Bernardus IJzerdraatsingel en Nicolaas Arie van der Burgsingel onderhoud gepleegd. Dit varieert van klein onderhoud als een nieuwe anti-sliplaag tot groot onderhoud waarbij het dek en delen van de brug vervangen worden.

Schiedamse voorproefjes landelijke Coming Out dag

Schiedamse voorproefjes landelijke Coming Out dag

06-10-2018 — 
Vanochtend het Land van Belofte gepasseerd en veel reuring en gezelligheid gezien? Dan was u getuige van een van de Schiedamse voorproefjes op de landelijke Coming Out Dag op 11 oktober!

Begroting 2019: duurzame ontwikkeling van Schiedam

Begroting 2019: duurzame ontwikkeling van Schiedam

05-10-2018 — 
De thema’s duurzaamheid, stedelijke ontwikkeling en sociale ontwikkeling vormen de kernopgaven voor de komende bestuursperiode. Dat staat in de Begroting 2019, die burgemeester en wethouders hebben aangeboden aan de gemeenteraad. De inzet is om nog meer dan voorheen de verschillende beleidsterreinen en initiatieven uit de stad met elkaar te verbinden. De duurzame ontwikkeling van Schiedam is daarbij de leidraad. De opname van duurzame ontwikkelingsdoelen - de ‘Global Goals’ van de Verenigde Naties - zijn daarvan de weerslag.

Nieuwbouwdag Schiedam geeft en vraagt informatie

Nieuwbouwdag Schiedam geeft en vraagt informatie

02-10-2018 — 
De gemeente Schiedam staat voor een fikse opgave voor woningbouw. Voor veel projecten zijn de locaties al bepaald en plannen ontwikkeld, en er zijn tal van mogelijke locaties voor nieuwbouw in de stad. Die presenteren de gemeente, projectontwikkelaars en makelaars op zaterdag 13 oktober van 12.00 tot 16.00 uur tijdens de Nieuwbouwdag Schiedam 2018 in het Stadskantoor aan het Stadserf 1. Wie met een bus wil meerijden langs huidige en mogelijke nieuwbouwlocaties, kan zich aanmelden via info@nieuwbouwdagschiedam.nl. Via de website nieuwbouwdagschiedam.nl en Facebookpagina Nieuwbouwdag Schiedam wordt de laatst informatie verspreid.

Hoogste punt sportaccommodaties op Harga bereikt

Hoogste punt sportaccommodaties op Harga bereikt

28-09-2018 — 
Samen met alle gebruikers viert de gemeente Schiedam zaterdag 29 september een volgende stap in de ontwikkeling van het multifunctionele Sportpark Harga. Van de twee nieuwe accommodaties is dan het hoogste punt bereikt. Ter gelegenheid van deze mijlpaal is er een open huis voor alle leden en belangstellenden.

Sluiting café Braniii

Sluiting café Braniii

27-09-2018 — 
De burgemeester heeft Café Braniii op de Singel gesloten voor een periode van zes maanden en de vergunning ingetrokken. Hierover bereiken de gemeente verschillende vragen, die in de verklaring hieronder worden beantwoord.