Schiedamse scholen kregen tot en met 18 juni 2023 de kans om gratis een groen buitenlokaal te winnen. Hiermee kunnen ze hun schoolomgeving groener, gezonder en natuurlijker maken.

"Een groene buitenruimte zorgt voor kwalitatief beter onderwijs"

Motivatieformulier

Tot en met 18 juni konden Schiedams scholen het motivatieformulier invullen om kans te maken om het ontwerp én de aanleg van een Tiny Forest-buitenlokaal te winnen. Daarna is het zeker nog mogelijk om met ons in gesprek te gaan over klimaatadaptieve maatregelen. Onderaan deze pagina vindt u hier meer informatie over.

Winnaar

De jury maakte op woensdag 21 juni 2023 bekend dat MDO De Poldervaart een gratis groen buitenlokaal met procesbegeleiding verdient! Op 28 juni kregen zij daarom de waardecheque voor een Tiny Forest overhandigd en zijn de eerste ideeën met elkaar gedeeld. Op 22 november 2023 is Het Polderbos aangeplant en is er maar liefst 1200 m2 vergroend.

Online webinar 

Samen met IVN Natuureducatie hebben wij op 5 juni een digitaal inspiratiesessie georganiseerd. Verschillende experts vertellen over de toegevoegde waarde van een gezonde schoolomgeving voor leerlingen en leerkrachten waaronder: 

  • Gastspreker Daan Bleichrodt van IVN Natuureducatie verbindt op een verrassende manier mens en natuur met elkaar.
  • Annemiek Bongers van stichting Springzaad vertelde hoe een groene buitenruimte helpt bij de ontwikkeling van kinderen. Bovendien helpt zij bij het maken van een ontwerp, inrichting en beheer van natuurlijke ontmoetingsplekken.

Het webinar is opgenomen. Via deze link kunt u de inspiratiesessie nog terugkijken.

groenblauwe schoolpleinen videofragment

Wilt u als school aan de slag?

Ziet u ook graag het schoolplein veranderen in een groenblauwe educatieve buitenruimte? Een plek om op te laden, frisse lucht op te doen, te leren, ontdekken en spelen. Neem dan een kijkje op onze projectpagina groenblauwe schoolpleinen en in het Werkboek groenblauwe schoolpleinen Schiedam. Daarnaast vindt u op de website Groen blauwe schoolpleinen nog meer groene, duurzame educatieve informatie en diverse voorbeeldprojecten.

Wij bieden graag hulp

Vergeet ons niet om hulp te vragen. Onze afkoppeladviseur Alfred van 't Hoff komt graag bij u langs om de wensen en mogelijkheden in kaart te brengen. Ook wijst hij graag de weg naar de subsidiemogelijkheden waarin maatwerk mogelijk is.