Schiedam heeft een prachtige historische binnenstad om te wonen, te winkelen, te werken en te beleven in een mooie authentieke omgeving. De binnenstad is nooit af en blijft zich ontwikkelen. Zowel bewoners, ondernemers, investeerders als de gemeente werken hier op hun eigen manier elke dag hard aan. Vanuit de gemeente en de verantwoordelijkheid voor de buitenruimte zijn op dit moment meerdere projecten in ontwikkeling of uitvoering.

Projecten in uitvoering

  • Hoogstraat plus: Samen met de straat en de stad wordt in navolging van het project Lange Haven plus gewerkt aan buitenruimte en programma om te komen tot een straat om te wonen, werken, winkelen en beleven.
  • Herinrichting Waterkant Koemarkt: Het plein aan de Koemarkt tussen de Lange Haven en de Hoogstraat wordt opnieuw ingericht.
  • Edelweisslocatie: De gemeente Schiedam is met zorgondernemer September in gesprek om een woonvoorziening voor mensen met geheugenproblemen op de Edelweiss-locatie te ontwikkelen.
  • Dirkzwager: Schiedam maakt zijn naam als jeneverstad tot op de dag van vandaag waar. Nog altijd zijn er verschillende distilleerders actief.