Schiedam heeft een prachtige binnenstad om te wonen, te winkelen, te werken en te leven. En dat alles in een authentieke omgeving. De historische binnenstad is nooit af en blijft zich telkens ontwikkelen. Dag in, dag uit werken zowel bewoners, ondernemers, investeerders als de gemeente hier hard aan. Allemaal op hun eigen manier. Vanuit de gemeente en de verantwoordelijkheid voor de buitenruimte zijn er op dit moment meerdere projecten in ontwikkeling of in uitvoering.

Projecten in uitvoering

  • Hoogstraat plus: Samen met de straat en de stad wordt in navolging van het project Lange Haven plus gewerkt aan buitenruimte en programma om te komen tot een straat om te wonen, werken, winkelen en beleven.
  • Herinrichting Waterkant Koemarkt: Het plein aan de Koemarkt tussen de Lange Haven en de Hoogstraat wordt opnieuw ingericht.
  • Edelweisslocatie: De gemeente Schiedam is met zorgondernemer September in gesprek om een woonvoorziening voor mensen met geheugenproblemen op de Edelweiss-locatie te ontwikkelen.
  • Dirkzwager: Schiedam maakt zijn naam als jeneverstad tot op de dag van vandaag waar. Nog altijd zijn er verschillende distilleerders actief. We bouwen nieuwe woningen in de binnenstad met een knipoog naar deze jenevergeschiedenis. 
  • Lange Haven: Stedin Netbeheer en Evides Waterbedrijf vervangen de gas- en waterleidingen in de Lange Haven (binnenbochtzijde met de even huisnummers). 
  • Broervest: samen met vastgoedeigenaren en ondernemers gaan we aan de slag om de Broersvest aantrekkelijker te maken.
  • Welfbrug de Heul: We herstellen deze monumentale welfbrug.

Baggerwerkzaamheden

Op maandag 26 februari 2024 starten de baggerwerkzaamheden aan de Nieuwe Haven. Baggeren is het weghalen van een laag slib van de bodem. De werkzaamheden vinden plaats tussen de Schiedamse binnenhavens en de Schie. Vervolgens verplaatsen de werkzaamheden zich richting de Proveniersbrug om tot slot een deel van de Schie (vanaf de snelweg A20) te baggeren. Dit wordt gedaan met behulp van een werkschip, waarna de bagger via het water wordt afgevoerd.

De baggerwerkzaamheden starten vanaf 26 februari 2024 en vinden plaats tussen 07.00 en 16.00 uur. In de week daarvoor zullen de benodigde materialen worden aangeleverd. De werkzaamheden duren, als alles volgens plan verloopt, tot begin april 2024.

In de zoekbalk van de BouwApp vindt u informatie over de planning en de laatste ontwikkelingen van dit project.