Ondernemers, bewoners en de gemeente Schiedam willen aan de slag met het aantrekkelijker maken van de Hoogstraat en de aanliggende stegen. Hierbij streven wij naar een mix van wonen, werken, winkelen en beleven. Het openbaar gebied moet daarbij aansluiten. De straat wordt klaargemaakt voor de toekomst, waarin iedere Schiedammer, ondernemer en bezoeker trots is op de Hoogstraat. Op woensdag 18 januari start de aannemer met de werkzaamheden van fase 1: het vervangen van de openbare verlichting. De aannemer verwacht dat deze werkzaamheden in november klaar zijn. In fase 2 wordt de bestaande bestrating opnieuw gelegd. Tijdens de uitvoering van fase 1 bereiden we fase 2 voor. 

Wat gaan we doen in fase 1?

 • Vervangen van de spankabels voor de feestverlichting
 • Vervangen van de lantaarnpalen voor historisch ogende gevelverlichting (wandarmaturen).

Planning

Op dinsdag 17 januari laat het Centrummanagement de feestverlichting verwijderen vanaf de Koemarktzijde naar de Grote Marktzijde. Daarna start de aannemer met de werkzaamheden van fase 1:

 • Vanaf 18 januari Verwijderen huidige spankabels en bevestigingsmiddelen
 • Vanaf 23 januari Verwijderen bestaande bekabeling aan de gevels
 • Vanaf 13 februari Repareren boorgaten oude spankabels en bekabeling gevels
 • Vanaf 6 maart Aanbrengen electrakasten
 • Vanaf 27 maart Aanbrengen nieuwe bekabeling
 • Vanaf 26 juni Aanbrengen nieuwe wandarmaturen
 • Vanaf 31 juli Verwijderen bestaande blauwe lichtmasten en oude electrakasten
 • Vanaf 28 augustus Aanbrengen ankers en testen ankers voor de nieuwe spankabels
 • Vanaf 18 september Aanbrengen spankabels
 • Einde werkzaamheden November

Bereikbaarheid

Tijdens de werkzaamheden blijven de woningen, instellingen en winkels bereikbaar voor ondernemers, bewoners en bezoekers. Bezorgdiensten kunnen met vrachtwagens, busjes, auto’s, scooters en brom- en snorfietsen bezorgen binnen de venstertijden. De venstertijden zijn tussen 7.00 en 11.00 uur ’s ochtends en 17.30 en 19.00 uur ’s avonds. 

Overlast

De werkzaamheden kunnen voor overlast zorgen. Om de wandarmaturen en spankabels te bevestigen boort de aannemer in de gevel. Ook gebruikt de aannemer een hoogwerker bij de werkzaamheden. De werkzaamheden vinden plaats op maandag t/m vrijdag van 7.00 tot 16.00 uur. Voor 8.00 uur vinden geen boorwerkzaamheden plaats. Het kan voorkomen dat de bouwvakkers na 16.00 uur nog het laatste werk afmaken, spullen moeten opruimen of schoonmaken. De bouwvakkers hebben een radioverbod. Uiteraard doet de aannemer er alles aan om de overlast zoveel mogelijk te beperken. Hiervoor vragen wij uw begrip.

Veiligheid

De bouwvakkers gebruiken een hoogwerker en er staan spullen en materialen op straat. De aannemer zorgt voor uw veiligheid en van zijn werknemers. Wij vragen u om niet dichtbij de hoogwerker te komen.

Communicatie

De aannemer informeert de gebruikers van de panden waar een spankabel en/of armatuur komt, een week voor start van de werkzaamheden. Tijdens de werkzaamheden houden wij u op deze webpagina op de hoogte van de planning, voortgang en ontwikkelingen.

Contact tijdens werkzaamheden

Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden kunt u voor vragen, klachten, opmerkingen of calamiteiten contact opnemen met projectleider Karin Vermeer van de gemeente Schiedam via telefoonnummer 14 010 of via het contactformulier. 

Meer informatie over Hoogstraat plus? 

Neem dan contact op met de projectleider Karin Vermeer. Wilt u documenten bekijken, zoals verslagen, bewonersbrieven en alle andere gerelateerde documenten? Neem dan contact op met de projectassistente Marian van Teijlingen.