Door onderhoud kan deze dienst vanaf dinsdag 2 april 2024 tijdelijk niet met DigiD en/of eHerkenning worden aangevraagd. Indien u meer informatie over deze dienst wilt ontvangen of deze dienst wilt aanvragen, neem dan contact met ons op via het contactformulier. Geef in het contactformulier duidelijk aan wat u wilt aanvragen. Onze collega's nemen dan zo snel mogelijk contact met u op. Onze excuses voor het ongemak.

Verandert er iets binnen uw horecabedrijf? Wilt u bijvoorbeeld alcoholische dranken gaan schenken, een terras openen of een nieuwe leidinggevende aannemen? Dan heeft dit vaak gevolgen voor uw vergunningen.

Het gaat dan om de volgende vergunningen:

Wijziging doorgeven

U geeft uw wijziging eenvoudig door via het online aanvraagformulier.

Bijschrijven van leidinggevenden

Wilt u een nieuwe leidinggevende laten bijschrijven op een bestaande exploitatie- of drank- en horecavergunning? Vul dan ook het digitale aanvraagformulier in. Direct na het indienen van de aanvraag kan de leidinggevende al aan de slag. Wel moet u dan een ontvangstbevestiging van de gemeente kunnen tonen. Let op: als binnen twee jaar drie keer een bijschrijving is geweigerd, dan kan de burgemeester uw exploitatievergunning intrekken.

Beslistermijn

De beslistermijn voor de meeste vergunningaanvragen is acht weken. Vervolgens kan deze met acht weken worden verlengd. In de praktijk zal niet altijd de volledige termijn worden benut, maar houd er wel rekening mee dat de behandeling van uw aanvraag enige tijd kan duren. U kunt de verandering vaak pas doorvoeren wanneer de vergunning is aangepast. Dit geldt als gezegd niet voor het bijschrijven van een leidinggevende. 

Wijzigingen bij vergunningvrije exploitatie

Heeft u momenteel geen vergunning nodig? Neem ook dan bij wijzigingen contact met ons op. Het kan zijn dat u door de wijziging wel een vergunning nodig heeft.