01-02-2023 — 

Zwembad Groenoord wordt vernieuwd en uitgebreid. Schiedam krijgt daarmee betere zwemvoorzieningen. Dat heeft de gemeenteraad dinsdagavond besloten. Vrij zwemmen, baantjes trekken, leszwemmen, doelgroepzwemmen en zwemmen door verenigingen, het gebeurt allemaal in Zwembad Groenoord. Maar na vele jaren is het zwembad toe aan een renovatie. Daardoor voldoet het straks weer aan alle wensen en eisen van iedereen die graag zwemt.

Beter en groter

Het vernieuwde Zwembad Groenoord wordt verbeterd op het gebied van toegankelijkheid. Bovendien krijgt Zwembad Groenoord een derde bassin, waardoor het gebruik van het zwembad kan meegroeien met het toenemende aantal Schiedammers. Met het extra bad is Zwembad Groenoord straks nog fijner. Zo is de watertemperatuur per activiteit dan beter te regelen en uiteraard ziet alles er straks weer uit als nieuw.

Duurzaam

Bij de renovatie van Zwembad Groenoord hebben we ook aandacht voor duurzaamheid. Het zwembad wordt aangesloten op het warmtenet, dat op dit moment wordt aangelegd in Groenoord. Daardoor kan Zwembad Groenoord worden afgekoppeld van het gasnet. Ook op het gebied van isolatie, energieopwekking, energiezuinige installaties en inrichting maakt Zwembad Groenoord een sprong voorwaarts.

Met het vernieuwde Zwembad Groenoord is Schiedam weer vele jaren verzekerd van uitstekende zwemvoorzieningen. De werkzaamheden starten naar verwachting in 2025.