24-02-2022 — 

Gemeente Schiedam moedigt jongeren aan om gezonde keuzes te maken en wordt daarom een JOGG-gemeente. JOGG staat voor gezonde jeugd, gezonde toekomst en biedt handvatten voor een gezonde leefstijl. In de praktijk valt het voor jongeren niet mee om gezond te leven. Dat blijkt ook uit de cijfers van de GGD-gezondheidsmonitor. Gezond eten, voldoende water drinken, voldoende bewegen en een goede nachtrust zijn nog altijd een uitdaging en daar wil de gemeente iets aan doen.

Op woensdag 23 februari hebben de gemeente Schiedam en de Stichting JOGG hun handtekening gezet onder het contract dat de gemeente minimaal twee jaar verbindt aan JOGG. JOGG richt zich op het bevorderen van een gezonde leefstijl onder kinderen. Het doel van de JOGG-aanpak is om een beweging in gang te zetten waarbij iedereen in een wijk zich inspant om gezond eten en bewegen voor jongeren gemakkelijk en aantrekkelijk te maken. Jongeren, hun ouders en hun omgeving staan hierbij centraal. Schiedam wil vooral aan de slag met een gezonde omgeving en meer beweging voor kinderen van 0 tot 12 jaar. 

Wethouder Antoinette Laan van sport is enthousiast over de deelname aan JOGG. “Samen met andere organisaties zorgen we dat ook de omgeving stimuleert om voldoende te bewegen. Thuis, op school, in de wijk en op de sportvereniging. Bewegen is niet alleen gezond maar ook leuk. Jongeren kunnen hun energie kwijt. En vroeg geleerd is oud gedaan!”

Gezondheid staat hoog op de agenda van het college. Wethouder Patricia van Aaken (gezondheid) ziet een lang gekoesterde wens in vervulling gaan: “Een goede leefstijl voorkomt problemen met de gezondheid op latere leeftijd. Met de aanpak van JOGG maken we dit voor de jeugd makkelijker en leuker. De jeugd zal hiervan profiteren. Dus kom op en doe mee!”

Ook MT-lid Caroline Peeck van JOGG reageert op de deelname van Schiedam aan JOGG: “Wij zijn blij dat Schiedam de komende jaren samen met ons werkt aan het gezonder maken van de leefomgeving van kinderen en jongeren, zodat zij gezond kunnen opgroeien.”

Corné op ’t Hof van Team Sportservice Schiedam is de JOGG-regisseur van Schiedam. Voor meer informatie over de Schiedamse JOGG-aanpak kunt u met hem contact opnemen via @email of 06 40 47 51 38.

Wethouder Patricia van Aaken en MT-lid Caroline Peeck van JOGG