13-02-2023 — 

Op woensdag 8 februari zijn we een leerwerkproject gestart om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op te leiden tot 'energieklusser'. We werken hierin samen met de provincie Zuid-Holland en Buurtwerkplaats De Buren. De energieklussers gaan samen met vrijwilligers aan de slag om duizenden Schiedamse huishoudens te helpen met energiebesparende maatregelen. Daarnaast worden deze 20 mensen opgeleid zodat ze na het project kunnen gaan werken bij organisaties die bezig zijn met de energietransitie.

Energieklussers

De afgelopen maanden hebben we al ruim 300 bewoners gratis energiehulp gegeven tijdens een pilot in de wijk Groenoord. Na deze succesvolle pilot willen we nu in heel Schiedam duizenden woningen aanpakken. Dit doen we onder de naam Energiehulp. Daarvoor zijn veel 'energieklussers' nodig. Met de afspraken tussen provincie, de buurtwerkplaats en de gemeente kunnen vanaf nu meer mensen worden opgeleid om energiebesparende middelen aan te brengen.

Meehelpen als klusser

De klussers van Buurtwerkplaats De Buren zijn elke dag aan de slag in Schiedam. Daarnaast organiseren we een keer per maand een grote Energieklusdag waar iedereen vrijwillig kan meehelpen. Op zaterdag 18 februari is de volgende klusdag. Dan gaan we woningen in de omgeving van de Hogenbanweg energiezuiniger maken met radiatorfolie, tochtstrippen, ledlampen en brievenbusborstels.
Heeft u zin en tijd om een dag(deel) mee te helpen op 18 februari? Stuur dan een e-mailt naar @email. U hoeft hiervoor geen ervaren klusser te zijn. We beginnen de klusdag met uitleg en u gaat altijd aan de slag in een duo. U staat er dus nooit alleen voor.

Energiehulp voor jouw huis

Heeft u een hoge energierekening? En wilt u graag energie besparen? Maak dan een afspraak met een energieklusser. De klusser brengt gratis materialen zoals ledlampen, tochtstrips en radiatorfolie aan in uw woning en geeft tips over energie besparen. Kijk voor meer informatie op www.energiehulp.nl/schiedam
Op deze website kunt u ook meteen een afspraak maken.