05-09-2023 — 

Ruim 3000 Schiedamse kinderen en jongeren (tussen de 10 en 23 jaar) hebben afgelopen schooljaar hun mening gegeven over hoe zij vinden dat het gaat in Schiedam. In de jeugdmonitor hebben zij laten weten hoe zij denken over thema’s zoals lekker in je vel zitten, geld & inkomen en vriendschap.

De Gemeente Schiedam wil graag weten wat er speelt onder jongeren, hoe het met hen gaat en wat zij vinden van Schiedam en diens voorzieningen. Daarom wordt er elke twee jaar een jeugdmonitor afgenomen. De resultaten worden gebruikt om beter in te kunnen spelen op de onderwerpen en behoeften die voor jongeren belangrijk zijn.

Belangrijkste resultaten

Er zijn door de jeugd samenvattende filmpjes gemaakt van de belangrijkste resultaten; ‘de video voor kinderen’ en ‘de video voor jongeren’. De resultaten worden met alle kinderen en jongeren in Schiedam gedeeld en onder andere besproken tijdens de democratielessen op school. Ook worden de resultaten gedeeld met verschillende partners in de stad.

We gaan nader met de jeugd in gesprek over de thema’s uit de jeugdmonitor tijdens de speak-up bijeenkomsten van De kleine ambassade. 

Meer informatie over de resultaten van de jeugdmonitor is te vinden in de rapportage ‘Jong in Schiedam 2023’ op de website Schiedam in cijfers.