Onder de naam ‘Schiedam in Beweging’ ontwikkelt de gemeente Schiedam nieuwe mogelijkheden voor sport, wonen en groen. Het plangebied omvat verschillende deelplannen. De gebiedsontwikkeling bevindt zich in een afrondende fase. Het merendeel van de deelplannen is inmiddels gerealiseerd. Hieronder een stand van zaken.

Kethel

Op de voormalige voetbalvelden in Kethel heeft ontwikkelaar Dura Vermeer de schilderachtige woonwijk Schiedamse Meesters gerealiseerd.

Sportpark Willem-Alexander

Voetbalvereniging vv Kethel Spaland en handbalvereniging Ventura spelen vanaf 8 oktober 2016 op het Sportpark Willem-Alexander. Ook Ballet- en Dansstudio Schiedam Vlaardingen, fysiotherapie Hofstra en Kinderopvang KomKids nemen op dit sportpark ruimten in die aan alle eisen voldoen. Deze sportcomplexen zijn gerealiseerd op het dak van de Ketheltunnel van de A4.

Harga-Noord

Een ander voorbeeld is de locatie Harga-Noord. Hockeyvereniging Spirit is samen met hockeyvereniging Asvion verder gegaan als HC Schiedam op het nieuwe hockeycomplex ten zuiden van de Hargalaan. Hierdoor is de locatie in de oksel van het verkeersknooppunt Kethelplein vrijgekomen. Een uitstekende locatie voor het inmiddels gerealiseerde Van der Valk Hotel Schiedam. De locatie Harga-Noord wordt verder opgevuld met woningbouw.

Park Harga

Door verhuizing van verschillende sportclubs is het mogelijk geweest om het gebied tussen de Sportlaan en de Olympiaweg opnieuw in te vullen. Er is een nieuwe woonwijk gerealiseerd, Park Harga. Bovendien zijn aan de rand van deze wijk nieuwe sportcomplexen gerealiseerd. Het gaat om twee multifunctionele sportaccommodaties, vijf kunstgrasvelden, drie grasvelden en vier indoor-squashbanen.

Reconstructie Hargalaan

De gemeente Schiedam heeft inmiddels de Hargalaan vernieuwd. Ter hoogte van de Olympiaweg is een nieuwe rotonde gerealiseerd. Na afronding van alle bouwactiviteiten - ook op Harga Noord - zal het laatste stukje van de Olympiaweg definitief worden ingericht.

Meer informatie

Heeft u vragen over het project en wilt u bepaalde documenten bekijken, zoals verslagen, bewonersbrieven en alle andere gerelateerde documenten? Neem dan contact op met de projectassistent Brigitte van der Tuijn.