Onder de naam ‘Schiedam in Beweging’ ontwikkelt de gemeente Schiedam nieuwe mogelijkheden voor sport, wonen en groen. 
Door verhuizing van enkele sportverenigingen naar onder andere het Sportpark Willem-Alexander, ontstaat op andere locaties in de stad ruimte voor nieuwe ontwikkelingen zoals woningbouw. Zo kan Schiedam zich de komende jaren verbeteren op het gebied van wonen, werken en recreatie.

Werkzaamheden Hargalaan

In verband met de komst van de wijk Park Harga komt er een nieuwe rotonde op de Hargalaan ter hoogte van de Olympiaweg. Lees meer over deze wegwerkzaamheden en de omleiding.

Sportpark Willem-Alexander

Voetbalvereniging vv Kethel Spaland en handbalvereniging Ventura spelen vanaf 8 oktober 2016 op het Sportpark Willem-Alexander. Ook Ballet- en Dansstudio Schiedam Vlaardingen, fysiotherapie Hofstra en Kinderopvang KomKids nemen op dit sportpark ruimten in die aan alle eisen voldoen.

Kethel

Op de voormalige voetbalvelden in Kethel heeft ontwikkelaar Dura Vermeer de schilderachtige woonwijk Schiedamse Meesters gerealiseerd.

Harga-Noord

Een ander voorbeeld is de locatie Harga-Noord. Hockeyvereniging Spirit is samen met hockeyvereniging Asvion verder gegaan als HC Schiedam op het nieuwe hockeycomplex ten zuiden van de Hargalaan. Hierdoor is de locatie in de oksel van het verkeersknooppunt Kethelplein vrijgekomen. Een uitstekende locatie voor het nog te realiseren Van der Valk Hotel Schiedam. Op deze locatie is ook een vestiging van Decathlon gepland.

Harga-Zuid

Door verhuizing van verschillende sportclubs is woningbouw mogelijk op het gebied tussen de Sportlaan en de Olympiaweg. Op de website Park Harga  staat alle informatie over deze duurzame wijk met ruimte voor energieneutrale woningen, met speelstraten voor de kinderen. De eerste fase van woningen op Park Harga is al gerealiseerd.  

Sportpark Harga

De sportclubs Hermes-DVS, SVV en HBSS hebben op Harga twee nieuwe complexen met bijbehorende sportvelden. Het gaat om twee multifunctionele sportaccommodaties, vijf kunstgrasvelden, drie grasvelden en vier indoor-squashbanen. Bij dit nieuwe Sportpark Harga staat duurzaamheid ook weer voorop. Zo wordt de stroom opgewekt via drijvende zonnecellen. De stroom wordt gebruikt voor de verlichtingsinstallatie en de openbare led-verlichting op het sportpark. Betonproducten die tijdens de sloop vrijkomen waren werden zoveel mogelijk hergebruikt of toegepast voor de funderingen van wegen en paden. Hierdoor krijgen zoveel mogelijk materialen een 2e leven.

Meer informatie

Heeft u vragen over het project en wilt u bepaalde documenten bekijken, zoals verslagen, bewonersbrieven en alle andere gerelateerde documenten? Neem dan contact op met de projectassistent Brigitte van der Tuijn.