De gemeente Schiedam stelt elk jaar voor 9 wijken een wijkbudget beschikbaar. De gemeente honoreert zo’n 300 aanvragen per jaar. Daarmee worden Schiedammers financieel ondersteund om activiteiten voor hun buurt of wijk te organiseren. Zoals het organiseren van activiteiten om wijk- en buurtgenoten te ontmoeten, en om de buitenruimte te vergroenen en op te fleuren. Het verzoek voor een wijkbudget gaat naar de regiegroep.

Interesse in functie als regiegroeplid?

Elke wijk heeft een regiegroep, bestaande uit 4 tot 7 wijkbewoners, die advies geven aan het college van burgemeester en wethouders of de gemeente de gevraagde subsidie kan verlenen. De gemeente Schiedam wil als organisatie een afspiegeling van de maatschappij zijn. Voor de regiegroepen zoeken we mensen die door hun profiel, culturele afkomst en/of maatschappelijke positie meer diversiteit creëren.

Ben je geïnteresseerd in vrijwillige deelname aan de regiegroep voor jouw wijk? Reageer dan vóór 30 oktober 2023. 

Wat doe je als lid van een regiegroep?

Als lid van de regiegroep beoordeel je de wijkbudgetaanvragen die als doel hebben de leefbaarheid van je buurt en wijk te verhogen en ontmoeting te stimuleren. Het college van burgemeester en wethouders benoemt je om advies uit te brengen. De regiegroepen vergaderen 5 keer per jaar, maximaal 2 uur lang, met circa 1 uur voorbereidingstijd. Zij vergaderen digitaal, fysiek of per mail, afhankelijk van de wijk.

Hoe werkt een regiegroeplid?

Als regiegroeplid heb je een helikopterview. Je hebt oog voor wat er leeft in de buurt of de wijk. Je voelt aan wat je buurt of wijk nodig heeft om de leefbaarheid te verbeteren. Je bent kritisch en spreekt je eigen mening uit. Je kunt objectief naar wijkbudgetaanvragen kijken.

Heb je vragen?

Vul het contactformulier in. De wijkregisseur neemt dan contact met je op en legt de procedure uit.