In het gebied aan de Van Heuven Goedhartstraat/ M.C.M. de Grootstraat (Nieuwland) is aannemer Van Wijnen West in opdracht van Woonplus en de gemeente Schiedam duurzame woningen en appartementen aan het bouwen.

Projectgebied in de wijk Nieuwland

Impressie plattegrond projectgebied

Hoogste punt bereikt

Op 15 maart 2022 werd het hoogste punt van het eerste appartementencomplex binnen project 'in de Buurttuin' bereikt. Het complex, ontwikkeld en gebouwd voor Van Wijnen, is gekocht door vastgoedondernemer Newomij. De oplevering van het appartementencomplex met 45 vrije sector huurappartementen vindt naar verwachting in september 2022 plaats.  

"Foto Van Wijnen, appartementencomplex hoogste punt Newomij"
Foto Van Wijnen, appartementencomplex hoogste punt Newomij

Aannemer Van Wijnen

Van Wijnen is verantwoordelijk voor zowel de bouw van de woningen als de herontwikkeling van het openbaar gebied. De verouderde portiekflats aan de Parkweg in Schiedam maken plaats voor nieuwe, toekomstbestendige woningen en appartementen. Kenmerkend voor de buurt is de diversiteit. Er komt een mix van koop- als huurwoningen. De 145 sociale huurwoningen worden verhuurd door Woonplus. Van Wijnen verkoopt 48 eengezinswoningen en de 45 vrije sector huurwoningen worden verhuurd door Newomij. Van Wijnen is daarnaast verantwoordelijk voor het buitengebied, waarbij er veel aandacht is voor het groen als verbindende factor.  

De bouw van de eerste eengezinswoningen voor Woonplus is al vergevorderd en binnenkort start de bouw van de eerste koopwoningen. De eerste 18 koopwoningen zijn allen verkocht en ook de loting voor 19 woningen uit verkoopfase 2 heeft inmiddels plaatsgevonden. De verkoop van fase 3 volgt op een later moment. Heeft u interesse in een woning, bekijk de website: 'Wonen in de Buurttuin'.

Locatie 'in de Buurttuin'

In de Buurttuin bevindt zich rondom de Parkweg in de wijk Nieuwland: tussen de binnenstad en het Prinses Beatrixpark. De projectnaam 'in de Buurttuin' is ontstaan met oog op de collectieve buurttuinen die voor en door de bewoners worden aangelegd. De buurttuinen worden straks gezamenlijk gebruikt. 

Meer informatie

Heeft u vragen over het project? Neem dan contact op met de projectleider Eelco van Diesen, gemeente Schiedam. Wilt u bepaalde documenten bekijken? Neem dan contact op met de projectassistent Mildred Maharaj.