Parkeergarages P&R-voorzieningen

Parkeren kan in één van de drie parkeergarages of P&R-voorzieningen (Parkeren & Reizen) in het stadscentrum. Wanneer u de binnenstad binnenkomt, ziet u borden met hierop het aantal vrije parkeervakken in de parkeergarages. Zo ziet u in één oogopslag waar u uw auto kunt parkeren. In de ABC-parkeergarage en ook in de parkeergarage van Passage Schiedam kunt u het eerste uur gratis parkeren.

Schiedam heeft naast deze parkeergarages ook nog een aantal P&R-voorzieningen. Hier kunt u uw auto parkeren en vervolgens verder reizen met de metro of de trein. Op het parkeerterrein bij metrostation Vijfsluizen kunt u uw auto gratis parkeren.

P+R Schiedam Centrum

De P+R-voorzieningen voor Q-Park zijn onderdeel van de gebiedsontwikkeling Schieveste. Op deze plek komen nieuwe woningen in de buurt van het station. Dit plan is jaren geleden al bedacht en daarom hebben wij als gemeente besloten om een parkeergarage onder de bioscoop Pathé Schiedam aan te leggen. Deze parkeergarage heeft een capaciteit voor ruim 800 auto's en is gelegen aan de Noorderweg. Deze garage is de nieuwe P+R op Schiedam Centrum.

De garage aan de Noorderweg is op nog geen drie minuten lopen vanaf de ingang van het station aan het Parallelpad. Automobilisten met een OV-pas kunnen hier met korting parkeren. Deze P+R ligt pal aan de uitvalswegen (afslag 11) van de A20 aan de ’s-Gravelandseweg. Deze P+R is een goed alternatief voor de P+R Parallelweg, die vanaf 22 september 2023 is gesloten. Automobilisten kunnen vanaf die datum niet meer parkeren op de strook naast het station Schiedam Centrum.

Voor metroreizigers geldt hier al enkele jaren tussen 05:25 en 19:00 uur een gereduceerd parkeertarief van ca. € 4,- per dag, voor treinreizigers is dit sinds kort ook het geval. Na 19:00 en in het weekend gelden de reguliere parkeertarieven voor bioscoopbezoekers. De Pathégarage is niet van NS of Q-park, zij werken met een andere partij, namelijk ParkingYou. Abonnementen voor Q-park zijn in deze garage niet geldig. 

Q-park is verantwoordelijk voor de communicatie naar haar vaste klanten. Voor vaste klanten van Q-park bestaat nog de mogelijkheid om te parkeren in de kleinere P+R aan de Horvathweg. Deze blijft vooralsnog gewoon bestaan. U moet hiervoor wel een nieuw abonnement bij Q-park afsluiten. Voor meer info zie de webpagina van Q-park.

P+R Horvathweg

Ook is er de parkeergarage P+R Horvathweg, de capaciteit van deze parkeervoorziening is 64 parkeerplaatsen.