Grote stalen constructies, enorme schepen en hardwerkende koppen. De haven van Schiedam is een bedrijvige haven. En dat al sinds 1905. Bedrijven met een maritiem karakter domineren de haven en dit is tot op de dag van vandaag te zien. Er zijn unieke bedrijven gevestigd. Een groot deel van deze bedrijven is vooral actief in de maritieme offshore industrie. Daarnaast zijn er technische maakbedrijven, ingenieursdiensten en servicebedrijven gevestigd.

Schiedam heeft ambities. Een daarvan is om in de toekomst ook de bouw van onderzeeboten in de haven te steunen. De diepte die een haven hiervoor nodig heeft, is al aanwezig. Daarnaast past dit natuurlijk perfect binnen het maritieme karakter dat de haven al meer dan 100 jaar heeft.

Toekomstbestendige haven

Thema’s als verduurzaming, mobiliteit en zelfs recreatie staan hoog op de agenda. Bij de gemeente Schiedam, maar ook bij de bedrijven. Hiermee is en blijft de Schiedamse haven een toekomstbestendige haven.

Daarvoor is er onder andere een intensieve samenwerking tussen de gemeente Schiedam en het Havenbedrijf Rotterdam. Samen zetten ze zich in voor:

  • Het promoten van het maritieme cluster;
  • Het benutten van kansen voor onderwijs en innovatie;
  • De balans tussen economische ontwikkeling en een aantrekkelijke leefomgeving.

Meer informatie en contact

Heeft u vragen over de Schiedamse haven? Neem dan contact op met de accountmanager, meneer Chiel Verbruggen. Wilt u bepaalde documenten bekijken of opvragen? Neem dan contact op met de project assistent, mevrouw Elvira Dijkshoorn.