Maatregelen kabinet kinderopvang

Vanaf maandag 16 maart zijn alle scholen en opvangcentra dicht om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Het kabinet kondigde deze maatregel zondagmiddag 15 maart af. Omdat het landelijke maatregelen zijn, gelden ze ook voor Schiedam.

Noodopvang voor kinderen van ouders/verzorgers in cruciale beroepen

De opvang die nu wordt geboden op scholen en kinderopvang is noodopvang. Deze opvang is bedoeld om ervoor te zorgen dat mensen in cruciale beroepen hun werk voor de samenleving kunnen blijven doen. Bekijk voor meer informatie deze poster van Rijksoverheid.

Bent u werkzaam in een zogenoemd cruciaal beroep en heeft u nog geen kinderopvang?

Mocht u als ouder met een cruciaal beroep toch geen gebruik kunnen maken van uw opvang, of mocht u als ouder met een cruciaal beroep tot op heden geen gebruik hebben gemaakt van opvang en dit nu wel nodig hebben voor de uitoefening van uw beroep, dan kunt u contact opnemen met de gemeente voor noodopvang. Dit kan via telefoonnummer 010 219 15 04.

24-uursopvang in de gemeente

De gemeente heeft van de Rijksoverheid het verzoek ontvangen de noodopvang 24 uur per dag, 7 dagen per week, voor kinderen van 0 tot 14 jaar te coördineren. Deze voorziening kan worden gebruikt door ouders die in Schiedam wonen en door hun werkzaamheden in een cruciaal beroep behoefte hebben aan opvang in de avond, nacht en in het weekeinde. Doordeweeks overdag kunnen kinderen gewoon terecht bij de eigen school of kinderopvang. 

Binnen de gemeente Schiedam hebben zich twee organisaties aangemeld om deze specifieke noodopvang centraal te gaan verzorgen. U kunt hierover contact opnemen met de gemeente op telefoonnummer 010 219 15 04.