Bijstandsuitkering

Heb jij geen werk en niet genoeg geld om van te leven? Dan kun je een bijstandsuitkering aanvragen via Stroomopwaarts. Hiermee kun je de noodzakelijke kosten zoals huur, zorgverzekering, boodschappen en kleding betalen.

Individuele inkomenstoeslag

Heb jij al drie jaar een laag inkomen, een parttime baan en lijkt jouw inkomen door ziekte of een beperking in de toekomst niet te veranderen? Dan heb jij misschien recht op een individuele inkomenstoeslag. Dit is een vast bedrag dat je eenmaal per 12 maanden kunt aanvragen bij Stroomopwaarts. Je mag zelf bepalen waar je het geld voor gebruikt.

Bijzondere bijstand

Heb jij een laag inkomen en heb je belangrijke kosten die je niet kunt betalen? Voor sommige van deze kosten kun je bijzondere bijstand aanvragen bij Stroomopwaarts. Dit is een eenmalige uitkering waarmee je de extra kosten kunt betalen.

Belangrijke tip: informeer eerst wat de kosten zijn die je gaat maken en vraag dan bijzondere bijstand aan. Als je de kosten zelf al hebt betaald, dan kan je er geen bijzondere bijstand meer voor vragen.

Studietoeslag voor studenten met een beperking

Als je studeert en een beperking hebt (bijvoorbeeld chronische ziekte of beperking), kun je een studietoeslag krijgen.

Hulp bij het vinden van werk

Stroomopwaarts kan helpen bij het vinden van werk, vrijwilligerswerk of een dagbesteding. Denk hierbij aan hulp bij het maken van een cv, sollicitaties, taalles of opleidingen.

Kwijtschelding afvalstoffenheffing

Wie de afvalstoffenheffing niet kan betalen, kan kwijtschelding aanvragen. Bel naar de Regionale Belasting Groep Particulier via 088 - 291 11 99 of ga naar de website.

Contact

Het aanvragen van hulp en/of invullen van formulieren kan soms best lastig zijn. De formulierenbrigade van Stroomopwaarts kan je hierbij helpen. Maak een afspraak via 010 - 246 55 55 of via de website van Stroomopwaarts