Kunt u niet in uw levensonderhoud voorzien? Stroomopwaarts ondersteunt hierin. U  kunt hier terecht voor de volgende diensten.

Bijstandsuitkering

Kunt u geen werk vinden en heeft u te weinig inkomen om van te leven? Dan komt u misschien in aanmerking voor een (aanvullende) bijstandsuitkering.

  • De bijstandsuitkering is bedoeld om de periode te overbruggen tot u een baan heeft gevonden en in uw eigen levensonderhoud kunt voorzien.
  • U vraagt de uitkering persoonlijk aan bij Stroomopwaarts.

Bijzondere bijstand en inkomensondersteuning

Heeft u een laag inkomen en niet teveel bezittingen? Dan heeft u mogelijk recht op bijzondere bijstand.

  • Bijzondere bijstand is bedoeld voor kosten die u moet maken, die u niet van uw normale inkomen kunt betalen.
  • Op de website van Stroomopwaarts kunt u Bereken uw recht van het Nibud invullen. U kunt hier zien welke landelijke tegemoetkomingen  en financiële regelingen van uw eigen gemeente u kunt aanvragen.
  • De gemeente Schiedam kent daarnaast verschillende regelingen als inkomensondersteuning.

 Schuldhulpverlening

Kunt u uw eigen financiën niet op orde houden en komt u in financiële problemen? Dan kan schuldhulpverlening helpen. Ook kan Stroomopwaarts helpen te voorkomen dat u in financiële problemen komt.

Kindregelingen

  • Heeft u een laag inkomen en heeft u kinderen? Dan komt u misschien in aanmerking voor de kindregelingen.
  • U kunt via Stichting Leergeld een kindpas, schoolspullenpas, (tweedehands)fiets, computer en verjaardagsbox aanvragen.
  • De gemeente heeft samen met Stroomopwaarts afspraken gemaakt met de stichting Leergeld en het Jeugdfonds Sport en Cultuur

Hulp bij formulieren invullen

Heeft u moeite met het invullen van de noodzakelijke formulieren? Vraag dan de Formulierenbrigade om hulp. De hulp van de formulierenbrigade is gratis.

Openleerwerkcentrum

Wit u zich als werkzoekende digitaal ontwikkelen? Ga dan eens naar Het Openleerwerkcentrum. Het Openleerwerkcentrum is een voorziening van Stroomopwaarts. Er staan computers waar u online via beschikbare programma’s uw digitale kennis kunt vergroten. Zo krijgt u meer zicht op werk en (om)scholing. Begeleiders helpen u op weg.

Collectieve aanvullende verzekering (CAV)

Met deze verzekering breidt u de zorgverzekering uit met extra vergoedingen. Bijvoorbeeld voor de kosten van een bril of de tandarts. De verzekeraar DSW geeft hierbij korting en de gemeente betaalt een deel van de premie. Kinderen tot 18 jaar kunnen zich gratis meeverzekeren.

Op de website  www.gezondverzekerd.nl kunt u berekenen en vergelijken of u voordeel heeft van de CAV. Wilt  u meedoen dan kunt u zich hier ook aanmelden voor deze verzekering.