Soort vergunning
Er zijn drie soorten drank- en horecavergunningen:
- Horeca (schenken van alcoholhoudende dranken)
- Slijterij(verkoop van alcoholhoudende dranken)
- Paracommerciële drank- en horecavergunning (sportclubs, verenigingen etc.)
Eisen
Voor het verkrijgen van een drank- en horecavergunning moet worden voldaan aan de volgende eisen:
Eisen voor leidinggevenden
- 21 jaar of ouder
- Is niet van slecht levensgedrag (geen strafblad)
- Staat niet onder curatele
- Is in het bezit van een verklaring sociale hygiëne
Eisen aan het pand
- Oppervlakte 35m² (slijterij 15m²)
- Hoogte ten minste 2,40m
- Mechanische ventilatie 3,8•10-3 m3/s per m2 vloeroppervlakte
- Toiletten (twee volledig van elkaar gescheiden toiletgelegenheden) uitgezonderd bij slijterij
Aanvraag
Gebruik het aanvraagformulier exploitatievergunning en drank- en horecavergunning om een nieuwe drank- en horecavergunning aan te vragen en het aanvraagformulier wijziging exploitatievergunning en drank- en horecavergunning om een wijziging door te geven.
Meesturen met uw aanvraag
Bij uw aanvraag stuurt u de volgende stukken mee:
- Kopie geldig paspoort/identiteitsbewijs leidinggevende(n)
- Arbeidsovereenkomst met leidinggevende(n) (geldt niet voor paracommerciële instellingen)
- Plattegrond van de horeca-inrichting en eventuele terras
- Statuten van de vereniging of stichting (alleen voor paracommerciële instellingen)
- Bestuursreglement alcoholverstrekking (alleen voor paracommerciële instellingen)
Procedure
De beslistermijn voor de aanvraag om een drank- en horecavergunning bedraagt 8 weken en kan met een redelijke termijn, maximaal 8 weken, worden verlengd. De beslistermijn voor de aanvraag om een drank- en horecavergunning voor een paracommerciële rechtspersoon bedraagt zes maanden.
Kosten
Aan het in behandeling nemen van de aanvraag voor een drank- en horecavergunning zijn kosten verbonden conform de legesverordening. De kosten zijn €273,05