In Schiedam kunnen kinderen vanaf 2,5 jaar naar de peuterspeelzaal. Als uw kind vier jaar is, mag het naar de basisschool. Op alle bassischolen van Schiedam is een voorschoolse voorziening (peuterspeelzaal). Het is belangrijk om goed na te denken over de school die u kiest. Met deze keuze bepaalt u waar uw kind de komende acht jaar elke dag naartoe gaat.

Op de Schiedamse scholen zijn alle kinderen welkom. Er zijn geen wachtlijsten. Het inschrijven bij de basisschool doet u zelf. U kunt dit doen zodra uw kind twee jaar oud is.

De scholen en de gemeente Schiedam vinden het belangrijk dat kinderen in de buurt van hun huis naar school kunnen. Voor uw kind is dit leuk, omdat het samen met kinderen uit de straat of de wijk in een groep zit. Ook is het veiliger als de school dichtbij is, zeker als uw kind zelfstandig naar school gaat. Gelukkig is er altijd wel een school in uw buurt. 

Divers scholenaanbod

De Schiedamse scholen zijn niet allemaal hetzelfde. Er zijn verschillende ideeën over het onderwijsaanbod, de schooltijden en extra activiteiten. Wij raden u aan om een aantal scholen in uw wijk te bezoeken, zodat u zelf een indruk krijgt van de verschillen. U kunt hiervoor een afspraak maken met de directeur van de school. Misschien kunt u met ouders uit de buurt afspreken om samen te gaan.

Wilt u weten welke scholen er in uw wijk zijn? In dit overzicht vindt u de scholen per wijk en de link naar hun website:

Nieuwland

OBS Het Startblok  
OBS De Taaltuin 
IKC Blink
Islamitische basisschool Ababil

Oost

OBS De Peperklip
OBS De Singel   
Kaleidoscoop

Groenoord

OBS Loep
Islamitische basisschool El Furkan

Woudhoek

Openbare Daltonbasisschool De Klinker 
PC/RK basisschool de Regenboog

West

Montessori Schiedam 
OBS Het Kleurrijk 
CBS De Wieken 
RK basisschool St. Bernardus
RK basisschool St. Jozef

Kethel

IKC Kethel
OBS Het Windas

Zuid

RK basisschool St. Willibrordus

Spaland/ Sveaparken

OBS De Violier                        
RK basisschool De Vlinder