Wat kunt u zelf al doen?

Uw woning anders verwarmen dan met aardgas is vaak niet de eerste stap die u neemt om uw huis duurzamer te maken. U hoeft dan ook niet te wachten om daarmee aan de slag te gaan. U kunt direct aan de slag met energie besparen door te letten op uw energiegebruik. U kunt bijvoorbeeld korter douchen, wassen op lagere temperaturen en de verwarming een graadje lager zetten. Daarnaast kunt u met kleine investeringen al veel energie besparen. Bijvoorbeeld door LED-lampen te gebruiken, oude elektrische apparaten te vervangen door de meest energiezuinige typen en door  gebruik te maken van radiatorfolie en tochtstrips. Wilt u uitgebreider aan de slag, dan hangt wat u kan af van uw situatie.

Servicepunt woningverbetering

Bent u huiseigenaar of lid van een VvE? Vraag dan gratis persoonlijk advies bij het Servicepunt Woningverbetering. Het Servicepunt is onderdeel van de gemeente en de adviseurs zijn op de hoogte van eventuele plannen in uw wijk.

Uw woningcorporatie of verhuurder

Woont u in een huurwoning? Dan hoort u uw verhuurder wanneer er in de toekomst plannen zijn voor bijvoorbeeld isolatie of andere aanpassingen van uw flat, huis of woonblok. U hoeft dus nu nog niets te doen. U kunt natuurlijk wel als huurder nu al energie besparen. Bekijk tips op de website van de Woonbond

Zijn er subsidiemogelijkheden

Wilt u weten of u in aanmerking komt voor subsidie voor duurzame aanpassingen in uw huis? Kijk dan op de website Energie Subsidiewijzer.