Maximum aantal startersleningen bereikt

Door een verbeterde positie van starters op de Schiedamse woningmarkt, zijn de afgelopen maanden meer aanvragen gedaan voor startersleningen dan in voorgaande jaren. Hoewel dit goed nieuws is, willen we u als gemeente ook meegeven dat we momenteel geen bestedingsruimte meer over hebben. Dit bedrag is nu op, waardoor de gemeente nieuwe aanvragen voor startersleningen niet meer in behandeling neemt.

Starterslening

De Starterslening is een aanvullende lening bovenop de gebruikelijke (eerste) hypotheek. Deze aanvulling kan het mogelijke gat overbruggen tussen de maximale hypotheek die een bank verstrekt – en het bedrag dat nodig is om een eerste woning te kopen.

Eerste 3 jaar geen maandlasten

  • De Starterslening kent de eerste 3 jaar geen maandlasten
  • U betaalt na drie jaar aflossing en/of rente, tenzij uw inkomen onvoldoende gestegen is. In dat geval kunt u een hertoets aanvragen
  • De hertoetsmomenten zijn na drie, zes, tien en vijftien jaar. Naar aanleiding van deze toets kan de aflossing en te betalen rente aangepast worden
  • De rente is de geldende rente van het moment van afsluiten en varieert tussen de 1% en 2%

De gemeente biedt deze Starterslening aan in samenwerking met het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting.

Aanvragen

Voldoet u aan de voorwaarden en wilt u een Starterslening aanvragen? Het aanvragen van een Starterslening is eenvoudig en kan met of zonder DigiD.  

 

In deze video is te zien:

  • Hoe Vicky, een Schiedamse vrouw, haar huis dankzij de Starterslening van de gemeente Schiedam kon kopen
  • Wat de Starterslening precies inhoudt

Wilt u deze video liever downloaden? Download de losse bestanden hier: