Sommige gebieden in de stad zijn aangewezen als vergunningengebied. Bewoners kunnen een parkeervergunning aanvragen. 

Aanvragen parkeervergunning

U kunt uw parkeervergunning online aanvragen met uw DigiD. Wij activeren uw parkeervergunning na betaling met iDEAL direct. U ontvangt geen papieren vergunning die u achter de voorruit moet plaatsen. Toezicht en Handhaving (Lichtblauwe Brigade) herkent uw parkeervergunning bij het scannen van uw kenteken. 

Gaat u verhuizen buiten het betaald parkeren gebied, dan heeft u geen recht meer op een parkeervergunning. Deze wordt door ons beëindigd vanaf de dag van uw verhuizing.

Brommobiel

Brommobielen zijn gelijk gesteld aan motorvoertuigen voor onder andere het betalen van parkeerbelasting. U moet hiervoor dus een parkeervergunning aanvragen.

Tijdelijke stop op tweede bewonersparkeervergunning in sector B (wijk Oost)

In sector B kan tijdelijk geen tweede bewonersparkeervergunning meer aangevraagd worden. Er zijn op dit moment meer tweede vergunningen uitgegeven dan is toegestaan. Dit heeft een hoge parkeerdruk veroorzaakt. Wie een tweede parkeervergunning wil aanvragen kan zich aanmelden voor een wachtlijst door te mailen naar @email.
De mail dient als onderwerp “aanmelden wachtlijst tweede bewonersvergunning Sector B” te hebben. Vergeet niet uw naam, adres, mailadres en telefoonnummer door te geven. De gemeente verwacht dat het tot ver in 2022 duurt voor er weer ruimte is voor een tweede bewonersparkeervergunning in sector B. 

Sectorindeling parkeervergunningen

Bewoners in en rondom het betaald parkerengebied in Schiedam kunnen in aanmerking komen voor een parkeervergunning. In sector A en sector E kunt u alleen een eerste bewonersvergunning aanvragen.

U krijgt de parkeervergunning voor de sector waar u woont. Aan de vergunning zijn ook wat extra sectoren toegevoegd. Zie onderstaand overzicht:

 • Sector A mag parkeren in de sectoren ACD en het parkeerterrein aan de Buitenhavenweg
 • Sector B mag parkeren in de sectoren BCD
 • Sector C mag parkeren in de sectoren CD
 • Sector D mag parkeren in de sectoren DC
 • Sector E mag alleen in sector E parkeren.

Afbeelding: sectorindeling. Wilt u weten welke sector voor u geldt? Neem dan contact op met het Klant Contact Centrum.

Sectorindeling parkeervergunning

Uitgeschreven tekst parkeervergunning. Dit is informatie die in de afbeelding staat. De uitgeschreven tekst is bedoeld voor mensen die gebruik maken van een screenreader of ander leeshulpmiddel.

Overgangsgebied 

Woont u in het overgangsgebied en heeft u ook recht op een parkeervergunning? Dan kunt u deze helaas niet digitaal aanvragen. Maak hiervoor een afspraak.

Afspraak maken

U kunt de aanvraag aan de balie doen als u:

 • Geen DigiD heeft of iDEAL
 • Een buitenlands kenteken heeft
 • Nog niet bent ingeschreven maar dit wel binnenkort gaat doen

Ook bij de aanvraag aan de balie wordt de vergunning direct geactiveerd.

Meenemen

 • Een geldig legitimatiebewijs
 • Een geldige overeenkomst met een leasemaatschappij als dit van toepassing is
 • Een verklaring van de werkgever op logopapier als het een bedrijfsauto is
 • Kentekenbewijs
 • Als u nog niet bent ingeschreven: het huur- of koopcontract waaruit blijkt dat de sleuteloverdracht al heeft plaatsgevonden

Kosten parkeervergunning

 • Eerste parkeervergunning  € 95,00 (jaartarief 2022 Jan. t/m Dec.)
 • Tweede parkeervergunning € 406,00 (jaartarief 2022 Jan. t/m Dec.)
 • In de plannen voor het uitbreiden van betaald parkeren naar andere wijken was een verlaging van de kosten van een parkeervergunning opgenomen. Omdat deze plannen opnieuw bezien worden, wordt het tarief van de parkeervergunning niet verlaagd. Op 9 november heeft de gemeenteraad de tarieven voor de parkeervergunningen vastgesteld. Alle tarieven zijn geïndexeerd volgens de algemene prijsstijging.

Opzeggen parkeervergunning

Wilt u geen gebruik meer maken van uw parkeervergunning? Zeg dan uw parkeervergunning online op. We storten uw geld van de resterende maanden terug.