Sommige gebieden in de stad zijn aangewezen als vergunningengebied. Bewoners kunnen een parkeervergunning aanvragen. 

Aanvragen parkeervergunning

U kunt uw parkeervergunning via de knop op deze pagina aanvragen met uw DigiD. Uw parkeervergunning is direct actief na betaling met iDEAL. U ontvangt geen papieren vergunning die u achter de voorruit moet plaatsen. Toezicht en Handhaving (voorheen de Lichtblauwe Brigade) herkent uw parkeervergunning bij het scannen van uw kenteken.

Gaat u verhuizen binnen het betaald parkeren gebied, dan dient u de parkeervergunning op uw oude adres zelf te beëindigen via de knop op deze pagina. We storten uw geld van de resterende periode terug. U kunt daarna op uw nieuwe adres een parkeervergunning aanvragen als dit adres in het betaald parkeren gebied ligt. Is uw verhuizing nog niet verwerkt dan kiest u voor een tijdelijke verhuisvergunning.

Gaat u verhuizen buiten het betaald parkeren gebied, dan heeft u geen recht meer op een parkeervergunning. U dient de parkeervergunning zelf te beëindigen via de knop op deze pagina. We storten uw geld van de resterende periode terug.

Brommobiel

Brommobielen zijn gelijk gesteld aan motorvoertuigen voor onder andere het betalen van parkeerbelasting. U moet hiervoor dus een parkeervergunning aanvragen.

Wachtlijst voor tweede bewonersparkeervergunning in sector B (wijk Oost)

In sector B geldt nog steeds een wachtlijst voor een tweede bewonersparkeervergunning. De gemeente geeft de tweede bewonersparkeervergunning uit op volgorde van de aanwezige wachtlijst. Het aantal blijft beperkt in verband met de hoge parkeerdruk, daarom verwacht de gemeente dat de wachtlijst zal blijven bestaan. Wie een tweede bewonersparkeervergunning wil aanvragen kan zich aanmelden voor de wachtlijst door dit hier aan te vragen. 

Sectorindeling parkeervergunningen

Bewoners in en rondom het betaald parkeren gebied in Schiedam kunnen in aanmerking komen voor een parkeervergunning. In sector A en sector E kunt u alleen een eerste bewonersvergunning aanvragen.

U krijgt de parkeervergunning voor de sector waar u woont. Aan de vergunning zijn ook wat extra sectoren toegevoegd. Zie onderstaand overzicht:

  • Sector A mag parkeren in de sectoren ACD en het parkeerterrein aan de Buitenhavenweg
  • Sector B mag parkeren in de sectoren BCD
  • Sector C mag parkeren in de sectoren CD
  • Sector D mag parkeren in de sectoren DC
  • Sector E mag alleen in sector E parkeren.

Afbeelding: sectorindeling. Wilt u weten welke sector voor u geldt? Neem dan contact op met het Klant Contact Centrum.

Sectorindeling parkeervergunning

Uitgeschreven tekst parkeervergunning. Dit is informatie die in de afbeelding staat. De uitgeschreven tekst is bedoeld voor mensen die gebruik maken van een screenreader of ander leeshulpmiddel.

Overgangsgebied 

Woont u in het overgangsgebied en heeft u ook recht op een parkeervergunning? Dan kunt u deze via de knop op deze pagina aanvragen.

Online aanvragen

U kunt de parkeervergunning ook online aanvragen als:

  • het voertuig niet op uw naam staat (stuur leaseovereenkomst of werkgeversverklaring mee)
  • nog niet bent ingeschreven maar de verhuizing wel heeft doorgegeven (stuur huur- of koopovereenkomst mee waarop datum sleuteloverdracht vermeld staat)
  • een buitenlands kenteken heeft (stuur kentekenbewijs mee)

Kosten parkeervergunning

  • Eerste parkeervergunning  € 79,00 (jaartarief 2024 januari tot en met december 2024)
  • Tweede parkeervergunning € 197,00 (jaartarief 2024 januari tot en met december 2024)

Opzeggen parkeervergunning

Wilt u geen gebruik meer maken van uw parkeervergunning? Zeg dan uw parkeervergunning op via de knop op deze pagina. We storten uw geld van de resterende maanden terug.