Sommige gebieden in de stad zijn aangewezen als vergunningengebied. Bewoners kunnen een parkeervergunning aanvragen. 

Aanvragen parkeervergunning

U kunt uw parkeervergunning online aanvragen met uw DigiD. Wij activeren uw parkeervergunning na betaling met iDEAL direct. U ontvangt geen papieren vergunning die u achter de voorruit moet plaatsen. Toezicht en Handhaving (Lichtblauwe Brigade) herkent uw parkeervergunning bij het scannen van uw kenteken. 

Gaat u verhuizen buiten het betaald parkeren gebied, dan heeft u geen recht meer op een parkeervergunning. Deze wordt door ons beëindigd vanaf de dag van uw verhuizing.

Brommobiel

Brommobielen zijn gelijk gesteld aan motorvoertuigen voor onder andere het betalen van parkeerbelasting. U moet hiervoor dus een parkeervergunning aanvragen.

Sectorindeling parkeervergunningen

Bewoners in en rondom het betaald parkerengebied in Schiedam kunnen in aanmerking komen voor een parkeervergunning. In sector A kunt u alleen een eerste bewonersvergunning aanvragen.

U krijgt de parkeervergunning voor de sector waar u woont. Aan de vergunning zijn ook wat extra sectoren toegevoegd. Zie onderstaand overzicht:

 • Sector A mag parkeren in de sectoren ACD en het parkeerterrein aan de Buitenhavenweg
 • Sector B mag parkeren inde sectoren BCD
 • Sector C mag parkeren in de sectoren CD
 • Sector D mag parkeren in de sectoren DC
 • Sector E mag alleen in sector E parkeren.

Afbeelding: sectorindeling. Wilt u weten welke sector voor u geldt? Neem dan contact op met het Klant Contact Centrum.

Sectorindeling parkeervergunning

Uitgeschreven tekst parkeervergunning. Dit is informatie die in de afbeelding staat. De uitgeschreven tekst is bedoeld voor mensen die gebruik maken van een screenreader of ander leeshulpmiddel.

Overgangsgebied 

Woont u in het overgangsgebied en heeft u ook recht op een parkeervergunning? Dan kunt u deze helaas niet digitaal aanvragen. Maak hiervoor een afspraak.

Afspraak maken

U kunt de aanvraag aan de balie doen als u:

 • Geen DigiD heeft of iDEAL
 • Een buitenlands kenteken heeft
 • Nog niet bent ingeschreven maar dit wel binnenkort gaat doen

Ook bij de aanvraag aan de balie wordt de vergunning direct geactiveerd.

Meenemen

 • Een geldig legitimatiebewijs
 • Een geldige overeenkomst met een leasemaatschappij als dit van toepassing is
 • Een verklaring van de werkgever op logopapier als het een bedrijfsauto is
 • Kentekenbewijs
 • Als u nog niet bent ingeschreven: het huur- of koopcontract waaruit blijkt dat de sleuteloverdracht al heeft plaatsgevonden

Kosten

 • Eerste parkeervergunning  € 94,00
 • Tweede parkeervergunning € 400,00

Opzeggen parkeervergunning

Wilt u geen gebruik meer maken van uw parkeervergunning? Zeg dan uw parkeervergunning online op. We storten uw geld van de resterende maanden terug.

Parkeerkraskaart 

Als bewoner van het vergunningengebied kunt u ook parkeerkraskaarten kopen voor uw bezoek. Uw bezoek kan daarmee binnen het vergunningengebied een bepaalde tijd parkeren. De gebruiksaanwijzing staat achter op de kaart. Met een geldig legitimatiebewijs kunt u de kraskaart aan de balie aanschaffen voor € 2,50 per kaart.

Kraskaarten bezoekersparkeren niet bruikbaar

Op de uitgegeven kraskaarten voor bezoekersparkeren in maart 2021 blijkt de kraslaag niet te werken. Deze kunnen dus niet gebruikt worden voor het parkeren van bezoekers in de zones waar betaald parkeren geldt. Wij vragen u om tijdelijk te betalen via een  betaalautomaat of een app voor het parkeren.

Nieuwe levering kraskaarten

Wij hebben direct een nieuwe bestelling geplaatst voor kraskaarten die wel krasbaar zijn.  Jammer genoeg worden deze kaarten niet dezelfde dag geleverd. De kaarten moeten namelijk gedrukt en verzonden worden. Daarom is het op dit moment tijdelijk niet mogelijk om nieuwe kraskaarten voor betaald parkeren te kopen en kan hier ook geen afspraak voor gemaakt worden. Zodra wij de nieuwe levering binnen hebben, is het wel weer mogelijk om nieuwe kraskaarten te kopen.

Inwisselen

De kraskaarten waarvan de kraslaag niet werkt, kunnen als de nieuwe levering binnen is, ingewisseld worden voor een nieuwe kraskaart. Als de nieuwe kraskaarten binnen zijn, dan leest u dat hier.