Irado onderhoudt in Schiedam de buitenruimte. Het onderhoud heeft verschillende kwaliteitsniveaus. Zo vindt de gemeente het niet zo erg als het gras in een industriewijk wat langer is. Terwijl dit in een woonwijk wel een probleem kan zijn.

Werken volgens beeldkwaliteit

Alle straten moeten voldoen aan een bepaald niveau dat is afgesproken per wijk. Dit ‘beeldkwaliteitsniveau‘ wordt bepaald door schoonheidsgraden. De graden bepalen de kwaliteit van onderhoud die verwacht wordt per wijk. Schoonheidsgraden lopen van A tot en met D.

  • Niveau A: excellent
  • Niveau B: goed
  • Niveau C: basis
  • Niveau D: sober onderhoud

De niveaus per vuilsoort (zwerfvuil, bladafval en groenonderhoud) en per wijk zijn aangegeven op de kaart Beeldkwaliteit onderhoud openbare ruimte. Heeft u interesse in deze kaart? Vraag deze dan op bij de gemeente. Vul hiervoor het contactformulier in.

In actie waar nodig

Medewerkers van Irado werken volgens beeldkwaliteit en komen in actie waar nodig. Medewerkers inspecteren per straat of de situatie overeenkomt met het afgesproken beeldkwaliteitsniveau voor dat gebied. Als ergens te veel rommel ligt, gaat er een team op af. Dat geldt ook voor bijvoorbeeld onkruid, losliggende stoeptegels of kapot straatmeubilair. Het hanteren van verschillende niveaus maakt de inzet doelgerichter: plekken die snel vervuilen, worden vaker schoon gemaakt dan schonere plekken.