De maatregelen zijn bedoeld om het coronavirus maximaal onder controle te blijven houden. De maatregelen zijn vastgelegd in een noodverordening van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. Schiedam valt daar ook onder. Het blijft belangrijk dat iedereen zich aan de regels houdt. Wie dat niet doet riskeert een boete die kan oplopen tot 400 euro.

Landelijke maatregelen  

Op woensdag 20 januari was premier Mark Rutte weer op televisie. Hij vertelde dat Nederland in een nog strengere lockdown gaat. De druk op de zorg blijft toenemen. Daarom is dit nodig. Alle strenge maatregelen blijven tot 9 februari gelden. Lees hier meer over de lockdown.

Bekijk ook de maatregelen en meer informatie over corona in andere talen. 

 

 

Tijdelijke Wet Maatregelen COVID-19  

Op 1 december is de Tijdelijke Wet Maatregelen COVID-19 in werking getreden. De noodverordeningen van de Veiligheidsregio zijn daarmee komen te vervallen. 

Sinds maart 2020 namen de veiligheidsregio’s de maatregelen voor de bestrijding van het coronavirus op in zogenaamde noodverordeningen. Noodverordeningen zijn voor (crisis)situaties van beperkte tijd. Maar de coronacrisis duurt langer. Daarom heeft het kabinet de noodverordeningen vervangen door de tijdelijke coronawet (Tijdelijke wet maatregelen COVID-19) en daarbij horende ministeriële regelingen. Klik hier voor meer informatie over de coronawet.

Basisregels

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle. De belangrijkste punten heel eenvoudig:

Lees meer over basisregels en de maatregelen.