De maatregelen zijn bedoeld om het coronavirus maximaal onder controle te blijven houden. De maatregelen zijn vastgelegd in een noodverordening van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. Schiedam valt daar ook onder. Het blijft belangrijk dat iedereen zich aan de regels houdt. Wie dat niet doet riskeert een boete die kan oplopen tot 400 euro.

Landelijke maatregelen  

Op dinsdag 13 april was er weer een persconferentie. En waren Mark Rutte en minister Hugo de Jonge op televisie. Ze vertelden over hoe het nu gaat met het coronavirus. Al zijn er nog veel besmettingen, toch worden sommige regels versoepeld. Lees hier verder in begrijpelijke taal. Of lees het algemene bericht over het openingsplan.

Bekijk ook de maatregelen

 

Tijdelijke Wet Maatregelen COVID-19  

Op 1 december is de Tijdelijke Wet Maatregelen COVID-19 in werking getreden. De noodverordeningen van de Veiligheidsregio zijn daarmee komen te vervallen. 

Sinds maart 2020 namen de veiligheidsregio’s de maatregelen voor de bestrijding van het coronavirus op in zogenaamde noodverordeningen. Noodverordeningen zijn voor (crisis)situaties van beperkte tijd. Maar de coronacrisis duurt langer. Daarom heeft het kabinet de noodverordeningen vervangen door de tijdelijke coronawet (Tijdelijke wet maatregelen COVID-19) en daarbij horende ministeriële regelingen. Klik hier voor meer informatie over de coronawet.

Basisregels

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle. De belangrijkste punten heel eenvoudig:

Lees meer over basisregels en de maatregelen.