De maatregelen zijn bedoeld om het coronavirus maximaal onder controle te blijven houden. De maatregelen zijn vastgelegd in een noodverordening van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. Schiedam valt daar ook onder. Het blijft belangrijk dat iedereen zich aan de regels houdt. Wie dat niet doet riskeert een boete die kan oplopen tot 400 euro.

Landelijke maatregelen  

Op dinsdag 13 oktober waren premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge weer op televisie. Ze vertelden over strenge regels tegen het coronavirus. Lees meer over deze nieuwe regels in eenvoudige taal. Het coronavirus heeft te veel ruimte gekregen om zich opnieuw te verspreiden. Dit moeten we met zijn allen tegen gaan. De landelijke maatregelen gelden vanaf woensdag 14 oktober 22.00 uur. In de weken tot 27 oktober beoordeelt het kabinet wat er voor de periode daarna nodig is.

Lees meer over landelijke maatregelen op de website van Rijksoverheid.

Noodverordening 14 oktober 

Op dit moment geldt de noodverordening van woensdag 14 oktober 2020 in de regio Rotterdam-Rijnmond. In de noodverordening staan de maatregelen die in Schiedam gelden. De noodverordening is nodig om te zorgen dat de maatregelen om het coronavirus te beperken ook gehandhaafd kunnen worden.

Op de website RijnmondVeilig vindt u veel vragen en antwoorden over de noodverordening en over de maatregelen. De noodverordening is te lezen of downloaden via de link hieronder. In het aanwijzingsbesluit en het overzicht dat daarbij hoort, leest u welke locaties en gebieden in de regio verboden zijn om te komen (op sommige tijdstippen). In Schiedam is vanaf 24 september de Maasboulevard verboden gebied tussen 22.00 en 7.00 uur.

Aanvullend advies

Voor de Veiligheidsregio Rotterdam geldt een aanvullend advies om bij het bezoeken van een winkel een mondkapje te dragen. Winkeliers mogen klanten verplichten een mondkapje te dragen in de winkel.

Basisregels

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle. De belangrijkste punten heel eenvoudig:

Lees meer over basisregels en de maatregelen.