We willen ons blijven verplaatsen, om naar het werk te gaan, vrienden te bezoeken en boodschappen te doen. Hoe we ons verplaatsen - daar gaat het om. De gemeente Schiedam wil  minder auto- en vrachtverkeer in de stad. Het delen van een vervoermiddellen, zoals auto's, fietsen en scooters, stimuleert de gemeente. Ook maakt ze meer ruimte voor wandelaars en fietsers. Verkeer dat op benzine, diesel of gas rijdt, weren we uit de binnenstad. 

Tegelijkertijd met het klimaatbeleidsplan is ook de Mobiliteitsvisie vastgesteld, waarin staat hoe de gemeente met al die verplaatsingen om gaat. We zetten vooral in op wandelen en fietsen. 

Klimaatvlog: The daily mile

In deze klimaatvlog komt Meike Spanings, stagiaire bij de gemeente Schiedam, meer te weten over 'the daily mile'. Manja van de Plasse vertelt over dit parcours van 1,6 kilometer waar kinderen van basisschool De Peperklip kunnen sporten terwijl zij over de natuur leren. En dat hoeft natuurlijk niet op dit parcours, dat kan ook gewoon als je buiten loopt. De natuur is er ten slotte overal om ons heen. 

Bekijk alle klimaatvlogs op YouTube.

Duurzame ontwikkelingsdoelen

Zo werkt Schiedam aan:

"Afbeelding met 3 duurzame ontwikkelingsdoelen"

  • Industrie, innovatie en infrastructuur
  • Duurzame steden en gemeenschappen
  • Klimaatactie

Bekijk ook meer informatie over de duurzame ontwikkelingsdoelen.