Alle kinderen moeten fijn kunnen opgroeien en mee kunnen doen. Lees hier welke hulp er voor u is wanneer u te weinig geld heeft om uw kinderen mee te kunnen laten doen. 

Een Kindpakket

Bij Elk Kind doet mee kunnen mensen met een laag inkomen verschillende aanvragen indienen. Voor een fiets, computer thuis, een laptop, een kindpas voor kleding, schoenen en boeken. Ook is er een schoolpas voor schoolspullen.

Sport en Cultuur

Als er te weinig geld is om de contributie of het lidmaatschap te betalen voor een kind tussen de vier en achttien jaar, dan helpt het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Via een tussenpersoon kan een aanvraag worden ingediend. Ook spullen die nodig zijn om te sporten of een muziekinstrument te spelen kunnen worden vergoed. Voor zwemles kan een bijdrage worden gevraagd. Dat is voor kinderen vanaf vijf jaar die het zwemdiploma A willen halen.

Een overzicht van tussenpersonen:
MEE Rotterdam Rijnmond (SportMEE)
Vera Eekman - vera.eekman@meerotterdam.nl of 06-11864647
Stroomopwaarts
Aanvraag op afspraak via 010-2465555 of www.stroomopwaarts.nl.
Team Sportservice (Lekker bezig Schiedam)
Feike Kints - fkints@teamsportservice.nl of 06-40924327
Team Sportservice (Lekker bezig Schiedam)
Vincent Kroeze - vkroeze@teamsportservice.nl, 06-36536973

Vergoeding voor de peuteropvang

Bent u een ouder van een kind van 2,5 tot 4 jaar? Heeft u een laag inkomen, maar toch geen recht op de kinderopvangtoeslag van de belastingdienst? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor een vergoeding voor de peuteropvang. 

Voor vragen of het aanvragen van deze vergoeding, kunt u contact opnemen met Stroomopwaarts via 010-2465555 of www.stroomopwaarts.nl. De formulierenbrigade van Stroomopwaarts kan u helpen bij de aanvraag. 

Kinderverjaardagen

Voor het vieren van de verjaardag van uw kind kunt u een Jarige Job verjaardagsbox aanvragen bij Stichting Leergeld. In de verjaardagsbox zit wat lekkers voor thuis, een traktatie voor op school, versieringen zoals ballonnen en slingers, cadeautjes, een taart en glazuur, slagroom en kaartjes. Wanneer u de verjaardagsbox voor één kind aanvraagt, dan geldt de aanvraag automatisch ook voor alle andere kinderen binnen het gezin van 4 tot en met 17 jaar. 

Dagje Diergaarde Blijdorp met het gezin

Heeft u kinderen van 3 tot en met 17 jaar en wil u erop uit met het gezin, maar heeft u hier geen geld voor? Dan kunt u bij Stichting Leergeld een dagje uit naar Diergaarde Blijdorp aanvragen voor u en uw kinderen van 3 tot en met 17 jaar. 

Blieppas (aanvullend op Rotterdampas)

Alle kinderen moeten fijn kunnen opgroeien. De blieppas helpt daarbij. Op www.blieppas.nl vind je veel ideeën en inspiratie voor wat je als kind of jongere nodig kunt hebben. Zit er iets tussen waar je gebruik van wil maken, dan wordt dat mogelijk gemaakt. Ook als dat door de thuissituatie misschien lastig lijkt.