Hier vindt u een overzicht van alle lopende initiatieven van bewoners en ondernemers. Heeft u een idee of suggestie? Neem dan contact op met de wijkregisseur van uw wijk.

Stichting Jongeren en Senioren

Stichting J&S Projecten zet zich in voor iedereen in de Gorzen, jong en oud. Ondanks dat de buurt een echte volksbuurt is en bijna iedereen elkaar kent, is er helaas ook onbegrip en eenzaamheid. Door de kwetsbare groepen in de wijk te signaleren en hen echt te helpen met datgene wat ze nodig hebben, kan J&S zich nuttig maken. Zo brengen ze jongeren en senioren samen. Dit versterkt de band tussen deze groepen. Senioren komen uit hun isolement en zijn minder bang. De jongeren zijn meer betrokken en gaan (anders) nadenken over hun toekomst. Stichting J&S opent de deuren voor iedereen die met een positieve blik naar de toekomst wil kijken en samen wil werken aan een buurt die veilig en prettig is voor iedereen.

Maastuin

De Maastuin is een oase van rust in de Gorzen. De tuin is een groene ontmoetingsplek voor en door buurtbewoners, om in te werken en te oogsten, te leren en te ontspannen. Educatie en recreatie gaan hand in hand. Het is gelegen op één van de mooiste plekjes van Schiedam Zuid, aan het water van de Maas. Kom genieten of help mee! Meer informatie? Stuur een mail of bezoek hun Facebook pagina.

Wijkcentrum Hof in Zuid

Hof in Zuid is een wijkservicepunt met een breed aanbod van activiteiten en ondersteunende functies voor alle mensen uit de wijk en daarbuiten. Het servicepunt wordt volledig gerund door vrijwilligers die vijf dagen per week in drie dagdelen werken. Naast de vele activiteiten die er per dag georganiseerd worden is er ook een bibliotheek aanwezig.

Hof in Zuid is gelegen aan de Nieuwe Maasstraat 68d 3114 TM Schiedam (de Gorzen). U bent van harte welkom voor koffie en een praatje en wie weet wat nog meer.