Hier vindt u een overzicht van alle lopende initiatieven van bewoners en ondernemers. Heeft u ook een idee of suggestie, neem dan contact op met de wijkregisseur van uw wijk.

Natuurcentrum De Boshoek

Natuur (educatief) centrum De Boshoek staat in Schiedam-Noord en ligt aan de rand van het Midden-Delfland gebied, dichtbij het historische dorp Kethel. In het Natuurcentrum zijn een aantal diorama’s en vitrines met meer dan 200 opgezette dieren en vogels te bezichtigen, die in hun natuurlijke omgeving geplaatst zijn. Alle diorama’s zijn voorzien van informatiepanelen. Ook zijn er “touch-screens” aanwezig waarop u uw kennis van de natuur op een interactieve (elektronische) manier kan testen. Rondom het gebouw is een fraaie educatieve tuin. Hier kunt u wandelen over de paden en zien wat er allemaal voor moois aan planten en bomen in Schiedam groeit.

Voorlichtingscentrum De Groene Raat

In Voorlichtingscentrum De Groene Raat in Schiedam vindt u allerlei verschillende voorbeeldtuinen:

  • Boerentuin
  • Ecologische moestuin
  • Plantentuin
  • Insectentuin
  • Watertuin

Alle inspiratie en informatie die u nodig heeft om aan de slag te gaan in uw eigen tuin! Om het milieuvriendelijk tuinieren te bevorderen heeft de Groene Raat kindertuinen in beheer en kunnen ook volwassenen er moestuinieren. Ook kunt u hier terecht voor verschillende soorten nestkasten en wandelroutes in de regio. 

Wijkcentrum De Brug

Wijkcentrum De Brug is hèt wijkcentrum in Schiedam Noord voor jong en oud. Het wijkcentrum wordt beheerd door de bewoners zelf. Kom gezellig langs voor een kopje koffie, neem deel aan activiteiten of huur een zaaltje voor vergaderingen of activiteiten.