Het kan gebeuren dat uw paspoort of identiteitskaart verloopt of binnenkort zal verlopen. U kunt een huisbezoek aanvragen als u door een lichamelijke beperking niet naar de gemeente kunt komen. Neem hiervoor contact op met het Klant Contact Centrum. Let op: u kunt alleen een Nederlandse identiteitskaart aanvragen tijdens een huisbezoek.

Procedure

  • U vult het aanvraagformulier online in
  • Een medewerker van het Klant Contact Centrum zal binnen 5 werkdagen na het indienen van het verzoek contact met u of uw contactpersoon opnemen om het verzoek te bespreken
  • Als u in aanmerking komt voor een huisbezoek dan zal één van onze medewerkers de aanvraag voor de Nederlandse identiteitskaart bij u thuis komen doen. U moet hiervoor wel ingeschreven staan bij de gemeente Schiedam

Voorwaarden

  • U komt alleen in aanmerking voor een huisbezoek als u een ernstige fysieke beperking hebt. Bijvoorbeeld als u permanent in bed ligt. Als u nog mobiel bent, vragen we u toch om zelf naar het Klant Contact Centrum te komen. U kunt eventueel worden geholpen aan een lagere balie.
  • Bij een huisbezoek voor een Nederlandse identiteitskaart moet u zelf voor een goede pasfoto zorgen. Er zijn fotografen die hiervoor naar u toe kunnen komen. 

Meenemen

  • Alle in uw bezit zijnde documenten (paspoort en/of identiteitskaart); ook als deze verlopen zijn
  • Een goedgelijkende kleurenpasfoto. De pasfoto mag niet ouder zijn dan 6 maanden. 

Aanwezig

De persoon voor wie de Nederlandse identiteitskaart aangevraagd wordt moet aanwezig zijn tijdens het huisbezoek. Onze medewerkers stellen het op prijs wanneer er begeleiding aanwezig is tijdens het huisbezoek. Dit kan bijvoorbeeld een familielid zijn of een medewerker van de zorginstelling waar u verblijft.

Kosten

De kosten hiervan zijn € 75,80. Aan een huisbezoek zijn geen extra kosten verbonden. U betaalt alleen voor de Nederlandse identiteitskaart. U moet deze kosten gepast of via de pin bij de aanvraag betalen.

Ophalen

Wij noteren bij de aanvraag wie de Nederlandse identiteitskaart voor u af komt halen in het Klant Contact Centrum. Dit kan bijvoorbeeld een familielid of een bekende van u zijn. Voor het afhalen van de identiteitskaart maakt u online een afspraak.