Op maandag 9 januari 2023 is aannemer Gebr. De Koning gestart met de werkzaamheden aan de Hooikade. De Hooikade grenst aan stadspark De Plantage, het oudste stadspark van Nederland. De directe omgeving van de kade wordt zichtbaar met zorg en liefde gebruikt en onderhouden. De Hooikade is echter een verscholen en vergeten plek. Zo zijn de kadeconstructie, riolering, bestrating en verlichting aan vervanging toe. Het inrichtingsplan voor de Hooikade is tot stand gekomen na overleg met verschillende belanghebbenden. Zo zijn we samen met buurtbewoners tot een ontwerp gekomen.

Definitieve inrichtingsplan

Het definitieve inrichtingsplan voor de herinrichting van de Hooikade zal leiden tot diverse aanpassingen. Zo wordt er woonerfregime ingevoerd op het doodlopende stukje Hooikade en worden parkeerplaatsen bij de kade weggehaald om de relatie met het water te herstellen. Deze parkeerplaatsen worden op een andere plek gecompenseerd. Naast de genoemde aanpassingen wordt ook de bestrating vervangen, komen er nieuwe lichtmasten en wordt nieuwe beplanting aangebracht. De platanen die er nu staan blijven behouden. Een uitgebreide toelichting (PDF) op het definitieve inrichtingsplan is onder omwonenden verspreid.

Meer informatie

Heeft u vragen over het project? Neem dan contact op met de projectleider Hendro Rencoko. Wilt u bepaalde documenten bekijken? Neem dan contact op met de projectassistent Elvira Dijkshoorn. 

Wilt u meer informatie over de herinrichting en historie van de Hooikade? Bekijk dan de projectsamenvatting Hooikade.