Fietsparkeren

In Schiedam kunt u op verschillende manieren uw fiets stallen. In de binnenstad en bij tram-en metrohaltes zijn fietsnieten geplaatst. Daarnaast heeft Schiedam ook een aantal bewaakte fietsenstallingen: Vijfsluizen, Broersveld (centrum) en Station Schiedam Centrum. 

Heeft u geen eigen stalling? In de wijken West, Zuid, Centrum en Oost kunt u een fietstrommels aanvragen. Bewoners in het centrum kunnen ook gebruik maken van de fietsenstalling Broersveld. U kunt voor deze stalling een bewonerspas aanvragen via biesieklette.nl. Deze pas kost € 3,75 per maand voor een fiets/elektrische fiets.

Maatregelen Corona

Dankzij de versoepeling van de coronamaatregelen worden de fietsenstallingen Broersveld en Vijfsluizen weer bewaakt. Hier vindt u de openingstijden van de fietsenstallingen Broersveld en Vijfsluizen

Uitvoeringsprogramma Fietsen

De gemeente Schiedam heeft voor 2016 – 2020 het Uitvoeringsprogramma Fietsen 2016-2020 en het achtergronddocument (pdf 3,32 MB) hiervan opgesteld. Belanghebbenden en geïnteresseerden hebben hiervoor ideeën aangedragen tijdens informatiebijeenkomsten. De volgende onderwerpen komen in het uitvoeringsprogramma aan bod:

Tijdens de bijeenkomsten werden ook andere relevante onderwerpen besproken, zoals spitsmijden en de subsidieregeling elektrische fiets.

Presentaties en verslagen