Hoge energiekosten en/of een laag inkomen? Lees hier welke hulp er voor u is om uw energierekening te verlagen of te kunnen betalen door energie te besparen.  

Huurder

Isoleren kan alleen met goedkeuring van de verhuurder. Gemeente Schiedam biedt gratis hulp aan voor kleine maatregelen. Onze energieklussers kunnen bijvoorbeeld spaarlampen, tochtstrips of radiatorfolie bij u thuis aanbrengen. Ze geven ook tips hoe energie te besparen. Bel of WhatsApp Meike via 06 - 23 22 61 71 of mail naar schiedam@energiehulp.nl voor het maken van een afspraak.

Koopwoning

De adviseurs van Servicepunt Woningverbetering geven eigenaren van een koopwoning gratis en vrijblijvend advies op maat hoe energie te besparen. Voor isolatie van het huis bestaan regelingen, zodat het bedrag voordelig geleend kan worden. Bel 010 - 219 17 00 of mail naar info@servicepuntwoningverbetering.nl voor een afspraak.

Energietoeslag

De wet energietoeslag 2023 is op 3 oktober 2023 vastgesteld door de Eerste Kamer. Stroomopwaarts keert de toeslag van 1.300 euro automatisch uit aan Schiedammers met een bijstandsuitkering en wie het afgelopen jaar de Individuele Inkomenstoeslag heeft ontvangen.

Schiedam maakt het ook mogelijk dat jongeren van 18, 19 en 20 jaar en studenten die op zichzelf wonen én een energiecontract op hun naam hebben staan de toeslag krijgen. Vanaf half december kunnen zij hiervoor een aanvraag indienen via de website van Stroomopwaarts.

Vanaf half december kunnen ook de overige inwoners die denken recht te hebben op de energietoeslag 2023 de toeslag aanvragen. Stroomopwaarts regelt namens de gemeenten Maassluis, Vlaardingen en Schiedam de energietoeslag. Kijk voor meer informatie over de energietoeslag op de website van Stroomopwaarts