Schiedam is dé distilleerstad van Nederland.  Niet alleen door het verleden, maar juist ook door het nu. Met gerenommeerde jenever, likeuren en –ginproducenten binnen de stadsgrenzen speelt Schiedam een centrale rol binnen de branche en de toeristische sector. Dat willen we nog verder uitbreiden. Dit doen we door het realiseren van het Dutch Distillers District. Door het versterken van de identiteit en het imago van Schiedam, vergroten we het toerisme en het economisch klimaat.

Wat gaan we doen?

Vanuit het Uitvoeringsprogramma binnenstad en onze stadsmarketing versterken we onze identiteit en imago:

  • We laten onderzoeken of ons Jenevererfgoed in aanmerking komt voor de werelderfgoedstatus van Unesco. Werelderfgoed is cultureel en natuurlijk erfgoed dat wordt beschouwd als onvervangbaar, uniek en eigendom van de hele wereld en wat van groot belang is om te behouden.
  • We gaan in de binnenstad op verschillende plekken ons gedistilleerd zichtbaar maken. Dit doen we door muurschilderingen, kunstuitingen, bewegwijzering en informatieborden.
  • We subsidiëren evenementen die ons gedistilleerd versterken. Zo ondersteunen wij het evenement International Distillers District Festival (IDDF) dat georganiseerd wordt op 5 en 6 juni.
  • We ondersteunen de marketing vanuit S’DAM.
  • Met een bijdrage van de provincie financieren we aanlegvoorzieningen bij verschillende distillateurs. Op deze manier kunnen de distillateurs ook bezocht worden vanaf het water.

Symposium Dutch Distillers District

Op 30 januari organiseerden we een symposium voor de distillateurs, horecaondernemingen en culturele instellingen in Schiedam. Een inspirerende middag over het gezamenlijk op de kaart zetten van het Dutch Distrillers District.

Meer informatie

Heeft u vragen over het Dutch distillers District? Neem dan gerust contact met ons op via telefoonnummer 14010.

‘Trots op ons gedistilleerd, onze makers en ons jeneververleden.’