Wilt u reclame maken in de buitenruimte in Schiedam? Dan kunt u terecht bij diverse commerciële aanbieders. De gemeente speelt hierin geen rol.

Welkomstborden

De gemeente Schiedam heeft eigen digitale welkomstborden bij invalswegen. Hierop worden gemeenteberichten en evenementen aangekondigd. 

Reclame aanbieders

Bij welke aanbieder u terecht kunt, hangt af van het type reclame:

  • Fluwijn/Reclanet  (voorheen GRIPP lichtmastreclame): lichtbakken. Lichtmastreclame bovenin lantaarnpalen aan de hoofdontsluitingswegen op de plekken buiten het Beschermd Stadsgezicht, bijvoorbeeld voor bewegwijzering van bedrijven.
  • Centercom Buitenreclame: sandwichborden. 2-Sign met aan weerszijden een poster op A0-formaat, bijvoorbeeld voor aankondigingen van evenementen en acties. Sandwichborden zijn bevestigd onderaan lantaarnpalen langs de hoofdontsluitingswegen, worden aangeboden in series en zijn per week te boeken. Gesubsidieerde instellingen komen in aanmerking voor een gereduceerd tarief.
  • JCDecaux: abri's (formaat 2 m2) bij bus- en tramhaltes en dubbelzijdige mupi’s (formaat 2 m2). Schade aan haltemeubilair kan rechtstreeks aan JCDecaux gemeld worden o.v.v. het objectnummer via www.jcdecaux.nl/schade-melden.
  • Ocean Outdoor (voorheen genaamd Interbest): snelwegreclame aan de grote reclamemast langs de A20: mast nr. 43 (Schieveste). 
  • Rotondespecialist: reclame op rotondes (via adoptie).

Let op: het is verboden om zelf borden te plaatsen op of aan de weg, in bermen of aan lantaarnpalen. Ook het zonder toestemming parkeren van reclamevoertuigen is niet toegestaan.

Winkeluitstallingen en driehoeksborden

Voor het plaatsen van uitstallingen en driehoeksborden in de buurt van winkels heeft het college van B&W op 16 december 2003 de nadere regels (pdf 114 kB) vastgesteld. Deze gelden voor winkels in en buiten de binnenstad. Bekijk hier de pagina over spelregels voor reclame in de binnenstad. 

Flyeren

Als u in een winkelcentrum wilt flyeren, heeft u eerst toestemming nodig. Hiervoor kunt u contact opnemen met:

  • Hof van Spaland: NVGM de heer Roemers: 070  888 41 25 de heer Van Amerongen: 070 888 41 26.
  • Nieuwe Passage: de heer E. Vriethof: 06 10 33 97 32.
  • ABC Complex: filiaalmanager A&H: 010 426 49 90.

Let op: op de (wekelijkse) markt is flyeren niet toegestaan.