Op woensdag 22 november 2023 is de Tweede Kamerverkiezing. Door te stemmen bepaalt u mee wie de komende 4 jaar lid wordt van de Tweede Kamer. En heeft u invloed op de besluiten van de Tweede Kamer. Het is daarom belangrijk om op een politieke partij te stemmen die past bij uw overtuigingen.

Openingstijden stemlokalen

De stemlokalen zijn open op woensdag 22 november van 7.30 uur tot 21.00 uur.

Waar kan ik stemmen?

Om te stemmen gaat u naar een van de 32 stemlokalen in Schiedam. Voor de verkiezing ontvangt u thuis een overzicht met de adressen van alle stemlokalen. Op dit overzicht staan ook de stemlokalen die extra toegankelijk zijn voor mensen met een beperking.

Kijk voor een stemlokaal bij u in de buurt ook op deze website of op www.waarismijnstemlokaal.nl.
Let op: de stembureaus Gymzaal Frans Halsplein en Montessori Schiedam zijn niet rolstoeltoegankelijk. Bent u afhankelijk van een rollator, rolstoel of scootmobiel? Kies er dan voor in een andere lokaal te stemmen.

Het stemlokaal in de Lunchkamer van het Stadskantoor (Stadserf 1) beschikt over een speciale mal met audio-ondersteuning voor kiezers met een visuele beperking. Met behulp van deze stemmal kunnen kiezers met een visuele beperking zelfstandig stemmen. Weten hoe de stemmal werkt? Volg deze instructievideo.

Wat moet ik meenemen als ik ga stemmen?

Om te kunnen stemmen heeft u een stempas én een identiteitsbewijs nodig. U kunt een van deze identiteitsbewijzen meenemen:

  • paspoort
  • identiteitskaart
  • rijbewijs uit Nederland
  • een geldig verblijfsdocument.

Kiezers met een dubbele nationaliteit kunnen zich ook identificeren met een paspoort, identiteitskaart of rijbewijs uit een EER-land of een paspoort of identiteitskaart uit Zwitserland.

Uw identiteitsbewijs mag maximaal 5 jaar verlopen zijn. Bij ‘geldig tot’ moet dus 23 november 2018 staan of een datum daarna.

 

Kan ik mij aanmelden als stembureaulid?

Ja, kijk op deze pagina. Daar vindt u wat de werkzaamheden inhouden, de tijdstippen en de vergoedingen.

Kan ik mij aanmelden als stemmenteller?

Ja, kijk op deze pagina. Daar vindt u wat de werkzaamheden inhouden, de tijdstippen en de vergoedingen.

Wat zijn de vergoedingen voor de verkiezingen?

Als stembureau- of tellid krijgt u een vergoeding. Een overzicht van de vergoedingen vindt u op deze pagina.