20-02-2023 — 

Elke inwoner die ingeschreven staat bij de gemeente Schiedam ontvangt in februari een aanslag voor gemeentelijke belastingen. Op deze aanslag staan onder andere de waterschapsbelasting, rioolheffing en afvalstoffenheffing. Eigenaren van woningen betalen ook nog onroerendezaakbelasting (OZB) en krijgen bij de aanslag ook informatie over de WOZ-waarde van hun huis.

WOZ-waarde van een huis

De gemiddelde WOZ-waarde van woningen is dit jaar in heel Nederland gestegen. Ook in Schiedam is deze waarde licht gestegen. De WOZ-waarde die voor de aanslag van 2024 wordt gebruikt, is per waardepeildatum 1 januari 2023. Om de WOZ-waarde van uw woning te bepalen, vergelijkt de RBG uw woning met andere woningen die verkocht zijn. In het taxatieverslag van de RBG staat met welke woningen uw woning is vergeleken. Ook staat er in vermeld met welke kenmerken de RBG rekening heeft gehouden. Uw taxatieverslag bekijkt u via Mijn RBG.

Kwijtschelding afvalstoffenheffing

Tot en met 2023 kon tot maximaal 90% van het aanslagbedrag afvalstoffenheffing kwijtschelding worden verleend. Met ingang van 2024 kan voor het gehele aanslagbedrag afvalstoffenheffing kwijtschelding worden verleend. Neem contact op met de RBG om te weten of u in aanmerking komt voor een kwijtschelding.

Vragen of contact opnemen?

Dit kan via het contactformulier van de RBG. Of neem telefonisch contact op via 088 291 10 00. Heeft u nog andere vragen over de WOZ-waarde? Plan dan via de RBG een belafspraak in met een taxateur. Als een WOZ-waarde niet blijkt te kloppen, kan de taxateur de waarde vaak direct aanpassen. Komt u er samen niet uit? Of zijn er meer gegevens nodig? Dien dan een bezwaarschrift in via Mijn RBG.

Meer informatie? Dan kunt u terecht op de webpagina OZB en WOZ. Op deze pagina vindt u een video met informatie over hoe u zelf bezwaar kunt maken.