04-04-2022 — 

Schiedamse jongeren kunnen op zaterdag 16 april op het Stadserf workshops volgen om pumptrack (beter) onder de knie te krijgen. Het evenement vindt plaats in aanloop naar de opening van de permanente pumptrack bij Sportpark Willem-Alexander.

Op Sportpark Willem-Alexander wordt momenteel hard gewerkt aan de aanleg van een pumptrack die geschikt is voor (internationale) wedstrijden. Als opwarmertje krijgen Schiedamse jongeren de kans om te oefenen met deze urban sport waarbij je met een fiets, step, BMX of skatend een kronkelend, golvend parcours aflegt.

Tegenover het stadskantoor worden in totaal vier workshop-rondes gehouden. The Pump Factory, een collectief van ervaren pumptrackers, geeft de gratis workshops, die Schiedamse jongeren de gelegenheid geven om pumptrack uit te proberen. Zij kunnen daarvoor gebruikmaken van aanwezige fietsen. De eerste workshop begint om 12.00, de tweede om 13.00 uur, de derde om 14.00 uur en de laatste om 15.00 uur. De sessies duren steeds plusminus 45 minuten. Aan elke workshop kunnen steeds tien jongeren meedoen.

Aanmelden

Jongeren (vanaf 8 jaar) die interesse hebben in de workshops kunnen zich daarvoor aanmelden via Lekker Bezig Schiedam. Dit voorkomt dat er geen plek is of dat jongeren (lang) moeten wachten. Meer informatie hierover is te vinden op de webpagina schiedam.nl/a-tot-z/pumptrack.

Pumptrack Sportpark Willem-Alexander

In mei 2022 wordt de permanente pumptrack bij Sportpark Willem-Alexander in gebruik genomen. Deze baan wordt nu aangelegd, als resultaat van een burgerinitiatief van Schiedammers. De baan wordt met Eneco-gelden gefinancierd en uit het eigen budget van zeven wijken (Centrum, Oost, Zuid, Groenoord, Nieuwland, Spaland-Sveaparken en Woudhoek) en het stedelijke bewonersbudget. Met de pumptrack willen de wijken het sporten door jongeren in Schiedam stimuleren.

Aanleg van de pumptrack bij Sportpark Willem-Alexander in maart 2022.
Aanleg van de pumptrack bij Sportpark Willem-Alexander in maart 2022.