29-08-2019 — 

Op woensdag 28 augustus controleerde het gemeentelijke Interventieteam Woonoverlast een woning in de Verdistraat in Groenoord. Er waren klachten binnengekomen over mogelijke overbewoning en onderverhuur. Twee in de woning aanwezige mannen van Albanese afkomst gedroegen zich nogal zenuwachtig.

De toezichthouders troffen een vacuümapparaat aan en schakelden het Interventieteam Ondermijning in. Bij het verder bekijken van de woning werd onder andere een geldtelmachine aangetroffen. Ook lagen er zeer dure merkgoederen. De toezichthouders zagen bovendien een doos staan met daarin een wit poeder.

De politie werd ingeschakeld. Die hield de twee mannen aan op verdenking van het vervaardigen van harddrugs en witwassen. De politie heeft een doorzoeking gedaan in de woning. Daarbij zijn onder andere peilbakens, munitie en een geldbedrag aangetroffen. Het poeder bleek ruim 18 kilo aan versnijdingsmiddelen te zijn, bedoeld voor het vermengen van harddrugs. De verdachten zijn ingesloten. De burgemeester heeft besloten de woning met spoed te sluiten.

Anoniem melden

Wie het vermoeden heeft dat iets niet in de haak is, kan dat zoals gebruikelijk melden bij de politie of de gemeente. Wie anoniem wil blijven kan gebruikmaken van het anoniem melden via M. M. is zeven dagen per week bereikbaar via 0800-7000. Op maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 22.00 uur en in weekenden en op feestdagen van 10.00 tot 18.00 uur. Online melden is 24 uur per dag, 7 dagen per week mogelijk.