04-05-2020 — 

De afgelopen twee jaar is hard gewerkt aan een ontwerp voor het nieuwe inrichtingsplan van de Havendijk. De voorbereidingen zijn afgerond en de werkzaamheden gaan nu daadwerkelijk in uitvoering. De gemeente Schiedam heeft het werk gegund aan aannemer Van Ooijen uit Gouda.

In verband met het broedseizoen van de vogels heeft de groenaannemer begin maart al bomen gerooid. De bomen die er nu nog staan, blijven behouden. Voor de gerooide bomen, komen nieuwe bomen terug. De Havendijk blijft ook na de werkzaamheden groen!

Omleidingsroute

Maandag 4 mei 2020 is de aannemer gestart met het uitvoeren van de werkzaamheden. De totale werkzaamheden aan de Havendijk en omgeving duren tot het einde van dit jaar. Fase 1 duurt de gehele maand mei. Fase 1: Westfrankelandsedijk tot aan de Havenstraat. Het verkeer volgt een omleidingsroute, op locatie aangegeven met borden. Bekijk voor vertrek online de route.

Vrachtverkeer met bestemming Nieuw-Mathenesse volgt de route vanaf snelweg A4/ A20 - Tjalklaan - Schiedamseweg.

Vragen

Heeft u vragen? Bekijk dan de projectpagina, daar vindt u veelgestelde vragen en antwoorden. Daarnaast ook de nieuwsbrief van april 2020.