29-10-2018 — 

Voor de P&R-garage Noorderweg geldt, na een introductie van een jaar gratis parkeren, met ingang van maandag 5 november 2018 een parkeertarief. Voor reizigers die gebruikmaken van het openbaar vervoer is het mogelijk om hier tegen gereduceerd tarief te parkeren. Automobilisten kunnen zo voordelig en dichtbij station Schiedam Centrum parkeren en vervolgens verder reizen met metro, tram, bus of trein.

Parkeren & Reizen

Van het totaal aantal parkeerplaatsen heeft de gemeente Schiedam er samen met Euroscoop 450 bestemd als voorziening voor Parkeren & Reizen. In deze P&R-garage Noorderweg is het mogelijk de auto voordelig te parkeren en vervolgens verder te reizen met het openbaar vervoer. Bij het ophalen van de auto wordt het kortingstarief verrekend met de ov-pas. Station Schiedam Centrum bevindt zich op loopafstand. Het tarief voor ov-reizigers is met ingang van 1 november 2018 3,64 euro per dag tussen 6 en 18 uur.
De ingebruikname van de P&R-garage Noorderweg vloeit voort uit het Uitvoeringsprogramma Parkeren, waarin de gemeente Schiedam een afweging maakt tussen parkeerwensen en andere belangen in de openbare ruimte.

Bezoekers entertainment

De parkeergarage maakt deel uit van het Euroscoop Cinema & Leisure Centrum. Bezoekers van de bioscoop betalen per 5 november voor de eerste 3 uur parkeren een tarief van 1,00 euro. Overige bezoekers die niet parkeren in combinatie met reizen met het openbaar vervoer betalen het reguliere tarief.