16-04-2020 — 

Woensdag 15 april is de eerste natuurvlog online gekomen.  Wieneke van Studio Plu!s en stadsecoloog Hans de Kruijf laten in deze vlogs zien wat er in Schiedam allemaal te beleven is op natuurgebied.

Stille straten – dieren in de stad

Dat is juíst nu heel interessant. Omdat veel mensen thuis blijven, is de natuur weer meer en meer terrein van de dieren. Nu het lente is zijn veel dieren uit hun winterslaap gekomen. Zo zijn er al broedende ooievaars gespot. De ijsvogels zijn druk in de weer bij hun nest in de ijsvogelwand. Ook de vos wordt vaker gezien en in het Beatrixpark zijn er meer konijnen te vinden. 

Wekelijks een vlog

De komende tijd verschijnt elke week een nieuw vlog. In de eerste aflevering, is te zien wat vogels doen om hun eieren te beschermen. Deze natuurvlogs zijn ook te bekijken op de Facebook-pagina ‘Groen en spelen in Schiedam’. 

Opvang van in het wild levende dieren

De gemeente Schiedam natuur in de stad belangrijk en trekt zich ook het lot aan van in het wild levende dieren, die tijdelijk opvang nodig hebben. Daarom steunt de gemeente de in nood verkerende Wildopvang Delft. Wethouder Jeroen Ooijevaar overhandigde eind vorig jaar een cheque ter waarde van € 3.500,- aan de wildopvang, die er ook is voor Schiedamse dieren.

Duurzaam Schiedam

Deze activiteiten passen binnen het duurzaamheidambities van de gemeente.