04-11-2021 — 

Dit najaar zouden we starten met het vervangen van ondergrondse containers in Schiedam door nieuwe duurzame modellen. Helaas kan de leverancier van dit nieuwe model de containers niet meer leveren. In Schiedam zijn verschillende locaties waar de ondergrondse container aan vervanging toe is, of waar uitbreiding van ondergrondse containers nodig is. Een andere leverancier levert voor deze locaties op korte termijn nieuwe ondergrondse containers uit voorraad. Dit zijn nog geen duurzame modellen.

Investeren in containers

De wens van Irado en de gemeente Schiedam is om te investeren in containers die bijdragen aan een goed milieu, een circulaire economie en een gezonde maatschappij én vooral gebruiksvriendelijk zijn. In 2019 werd daarom een nieuw model ondergrondse containers op het Dr. Willem Dreesplein getest. Hier zaten onder andere ledlichten op die werken op zonne-energie en aangeven of een container vol zit of niet. Zo was van een afstand te zien of je de vuilniszak kwijt kunt. Met de resultaten uit deze proef zijn in 2020 voorbereidingen gestart voor de aanschaf van deze nieuwe slimme en duurzame container voor de vervanging van containers in Schiedam.

Nieuwe duurzame container

Samen met Irado en leveranciers is de gemeente in gesprek om toch een nieuw model container te laten ontwikkelen, zoals het slimme duurzame model. Het doel is om alle ondergrondse containers in Schiedam te vervangen voor een duurzaam model.