28-03-2019 — 

In de tweede week van mei vinden er werkzaamheden plaats op de Koemarktbrug. Deze bestaan uit het vervangen van de bovenste laag, de slijtlaag, van het wegdek van de Koemarktbrug. De brug is dan afgesloten voor al het verkeer. De werkzaamheden duren van maandag 6 mei 07.00 uur tot vrijdag 10 mei 17.00 uur.

Slijtlaag vervangen

Irado voert de werkzaamheden uit. Eerst worden de slagbomen verwijderd en wordt er een tent over de brug gebouwd. De oude slijtlaag wordt onder hoge druk verwijderd. Dan wordt de nieuwe slijtlaag en de belijning aangebracht. Tenslotte gaat de tent weg, plaatst Irado de slagbomen terug en stellen we de Koemarktbrug weer open voor verkeer. Het vervangen van de slijtlaag valt onder het regulier onderhoud en gebeurt ongeveer één keer in de acht jaar.

Omleiding en bereikbaarheid

Voor het autoverkeer worden omleidingsroutes ingesteld. Parkeergarage de Passage en de Lange Haven blijven bereikbaar. Voetgangers en fietsers kunnen gebruikmaken van de Taanbrug. Ook de RET buslijnen 51, 54 en 126 rijden een gewijzigde route. Lees meer over de tijdelijk vervallen en vervangende haltes op de website van de RET.

Koemarktbrug